Binnenmaas wint bij Charlois

ROTTERDAM – Vandaag speelde Binnenmaas uit bij Charlois, deze tegenstander staat er goed voor in de laatste periode en wil dat natuurlijk zo houden. Binnenmaas wil gewoon in vorm blijven voor de nacompetitie en dus doen wat ze de laatste tijd doen………..winnen.

In de 8e minuut was het al raak voor Binnenmaas, na een voorzet aan de rechterkant van Danny Maijers kon Sven Post de bal eenvoudig binnen tikken en dus 0-1. In de 11e minuut was er weer een kans voor Binnenmaas, nu was het Jannick vd Laan met een goede voorzet, maar Kevin Kuijer kon er net niet bij om de bal binnen te koppen. In de 16e minuut liet Charlois van zich horen, Ingmar Elias schoot net over na een hoekschop, voor deze hoekschop ging de bal ook al een keer op de paal.In de 31e minuut verdubbeld Binnenmaas zijn voorsprong, Charlie de Graaf die vanaf het linker middenveld kwam opstomen schoot de bal met een mooie krul in de kruising.In de resterende minuten was het vooral Binnenmaas met de kansen om de 0-3 te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Die 0-3 kwam er niet en zo bleef Charlois toch nog een beetje in leven.

In de 2e helft was het duidelijk wat het plan was van Charloisen dat was vol gas geven en zoeken naar de aansluitingstreffer. Omdat Binnenmaas zich was liet inzakken en even moest wennen aan de aanpassingen van de thuislploeg, kreeg Charlois ook meer ruimte.In de 48e minuut was dan ook de eerste kans voor Charlois, het was Celcius Grant die na een snelle counter over de linkerkant hard over schoot.In de 52e minuut was Charlois opnieuw gevaarlijk, NayronMathilda kon alleen op Joey de Jong af en gelukkig was de doelman van Binnenmaas de winnaar in dit duel en wist dus met een knappe redding de aansluitingstreffer te voorkomen.In de 65e minuut stuurde Charlie de Graaf Danny Maijers weg, door een knappe kapbeweging zet hij zichzelf alleen voor de doelman van Charlois, maar helaas was zijn schot niet hard genoeg en in de handen van Linber van der Horst.

Maar niet alleen Charlois had een Mathilda, ook Binnenmaas heeft een Mathilda en deze scoorde in  de 68e minuut dan toch de 0-3. Remco van der Stel had een zeer goede en strakke voorzet in huis die Michael Mathilda alleen goed hoefde te raken.Lang kon Binnenmaas niet genieten van deze voorsprong, want terwijl ik nog aan het schrijven was lag de 1-3 al in het net. Ik begreep dat dit uit buitenspel was, maar hij werd toch goedgekeurd.2 minuten later was het weer de beurt voor onze Mathilda, na een goed hakje van Danny Maijers binnen de 16 van Charlois,kon Michael de 1-4 binnen schieten.Toch bleef Charlois hard knokken en werd het beloond met een doelpunt in de 78e minuut. Uit een vrijetrap van Charloiswerd de bal in de kluts binnen geschoten en dus 2-4.Maar in de 84e minuut wist Binnenmaas dan toch de trekker over te halen en de 2-5 te scoren en het zal niemand verbazen dat het weer onze Mathilda was die dat deed.Ralph vd Giessen die goed was ingevallen gaf een voorzet vanaf de linkerkant waar Michael vrij en klaar stond om zijn 3een dus zijn hattrick binnen te schieten.

Binnenmaas heeft vandaag een goede prestatie neergezet als team. Dit met mooie aanvallen, goede voorzetten, mooie doelpunten, hard werken en dus met als resultaat een mooie overwinning tegen een goede tegenstander.