Ontwikkel- en realisatieovereenkomst voor de laatste fase van Poortwijk III Oud-Beijerland ondertekend

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND Met een handtekening en een handdruk bezegelden wethouder Piet van Leenen en Arjan van Meijeren, directeur projectontwikkeling bij Van Wijnen  op maandag 23 april 2018 de ontwikkel- en realisatieovereenkomst voor de laatste fase van Poortwijk III. De plannen voorzien in de bouw van twintig unieke woningen ‘aan het water’. Het bijzondere aan dit project is dat kopers de mogelijkheid krijgen om zelf te bepalen hoe droomwoning eruit dient te gaan zien. 

Poortwijk III

Poortwijk III is – na fase  I en II – een wijk in aanbouw in Oud-Beijerland en staat bekend om zijn veelzijdigheid. Niet alleen op het gebied van woningen, maar ook als het gaat om faciliteiten. Poortwijk III heeft koop- en huurwoningen, appartementen en grondgebonden woningen, scholen, een sporthal, een kerk en een supermarkt én een goede bereikbaarheid. En dat allemaal met uitzicht op water en groen en in een landelijke omgeving.

Op dit moment wordt er nog volop gebouwd in de wijk, zoals een flink aantal appartementen en woningen die nog dit jaar opgeleverd worden. Naast de bouw van het Actief College, een MBO school aan de zuidzijde van Poortwijk III, resteert voor de afronding van Poortwijk III nog een gedeelte van de zuidoostelijke kant en oostzijde van de eilandkavel.

De resterende percelen zijn vervolgens door middel van een openbare aanbesteding aan marktpartijen aangeboden. “De kwalitatieve aspecten, zoals het ontwerp en CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) in combinatie met de duurzaamheidsambities, waren doorslaggevend om voor Van Wijnen te kiezen”, vertelt projectleider Henriette Vernes-Schellingerhout van gemeente Oud-Beijerland.

Project

Binnen de randvoorwaarden van het stedenbouwkundig- en het beeldkwaliteitsplan nemen Van Wijnen en RoosRos Architecten aan de hand van een overzichtelijk stappenplan geïnteresseerden mee in dit leuke proces. Uiteindelijke kopers kunnen in totaal meer dan 875 verschillende gevelkeuzes maken, verdeeld over twaalf ruime eengezinswoningen en zes twee-onder-een-kapwoningen en twee semi-vrijstaande woningen. Bovendien worden alle woningen all-electric en energieneutraal.

Achtereenvolgens hebben kopers de mogelijkheid om zelf te kiezen voor een kavel, dakvorm, gevelindeling, kozijnkleur, baksteen en metselverband. Daarbij is het mogelijk om te kiezen voor de ‘standaard’ meerwerkopties, zoals een dakkapel of uitbouw.

“Het unieke aan ons CPO-concept is wij kopers de keuzevrijheid geven om een unieke woning samen te stellen en dat RoosRos Architecten en Van Wijnen de kopers vervolgens niet belasten met de verdere uitwerking van hun droomwoning”, aldus projectontwikkelaar Dico Smitsman van Van Wijnen.

Plannen

De komende periode werkt Van Wijnen samen met alle geïnteresseerden het plan binnen de gestelde randvoorwaarden verder uit. Resulterend in de verkoop medio augustus/september 2018. Omdat geen bestemmingsplanwijziging nodig is, start de bouw naar verwachting begin volgend jaar. 

Interesse

Degenen die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen rond dit project, kunnen een e-mail sturen naar verkoopmanager Y.Poell-van den Heuvel van Van Wijnen: [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren