Lintjesregen in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Vele malen en op vele plaatsen in Nederland klinkt het donderdag 26 april 2018: ‘het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd…’. Ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld sprak deze woorden uit. Drie keer om precies te zijn.

We hebben het over de traditionele ‘lintjesregen’ ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem Alexander. Drie inwoners gaan vanaf deze dag gedecoreerd en als Lid in de Orde van Oranje-Nassau door het leven, namelijk mevrouw M. Sneep-Maliepaard, meneer drs. J. Steenhuis en meneer D.A. Vermeij. Tijdens een plechtige, maar niet minder feestelijk, bijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis op donderdag 26 april reikte burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld om 10.00 uur de bijbehorende versierselen uit en zette deze, ongetwijfeld aangenaam verraste, inwoners in het Oranjezonnetje.

Waardering

De nadruk ligt bij de Orde van Oranje Nassau op de bijzonderheid van de verdiensten voor anderen. Een Koninklijke Onderscheiding is een ultiem gebaar van waardering voor de jarenlange inzet op cultureel, kerkelijk en/of maatschappelijk terrein. Een overzicht…

  • mevrouw M. (Riet) Sneep-Maliepaard (81) ontplooit/ontplooide al sinds 1977 tal van activiteiten:
  • van 1977 tot 1981 actief lid van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen (NBvP), afdeling Hoeksche Waard. Zij leidde bestuurs- en ledenvergaderingen, hield toespraken en organiseerde excursies. Aan het einde van elk jaar organiseerde zij een ledenavond.
  • van 1997 tot heden is zij vrijwilliger bij het Rode Kruis. Zo is zij actief bij de wekelijkse koffieochtenden in woonzorgcentrum Heemzicht in Piershil en zet zij zich al jaren in voor/tijdens de vakantieweken met de Henri Dunant.
  • van 1998 tot 2014 bezorgde zij maaltijden voor stichting Ouderen Voorzieningen.  

Vanwege haar jarenlange inzet en inspanningen voor de lokale samenleving is mevrouw Sneep-Maliepaard tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

            • * 
  • meneer drs. J. (Johan) Steenhuis (66) werkt als docent microbiologie bij het Techniek College Rotterdam, maar ontplooide/ontplooit daarnaast de volgende activiteiten:
  • van 1963 tot 1974 was hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), afdeling Groningen-Zuid. Steenhuis startte als ‘nestkastcommissaris’ en vervulde daarna diverse (bestuurs)functies, waaronder een jaar voorzitter. Bovendien vertegenwoordigde hij enkele jaren de afdeling in het bestuur van Milieufederatie Groningen en was hij in 1973/1974 kamp-natuurhistorisch secretaris van het landelijk hoofdbestuur.
  • van 1975 tot 2005 was hij vrijwilliger bij de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Groningen. Hier verrichtte hij onderzoek voor het Groninger Kwartierstatenboek.
  • van 1977 tot heden is decorandus (hulp)koster bij de Remonstrantse Gemeente Rotterdam en verzorgt hij wekelijks de faciliteiten voor de kerkdiensten en voor de repetities van de cantorij.

    Naast zijn werk en nevenactiviteiten ondersteunt hij al dertig jaar in toenemende mate zijn echtgenote, die vanwege gezondheidsredenen niet (meer) kan autorijden en steeds meer gebonden is aan huis en aan haar rolstoel. Ook heeft hij tien jaar gecollecteerd voor het Reumafonds.

Vanwege de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten op diverse terreinen van de samenleving is meneer Steenhuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  


  • meneer D.A. (Dick) Vermeij (71) werkte tot zijn pensionering in 2009 als directeur van stichting Prokind Scholengroep in Spijkenisse. Daarnaast zet(te) hij zich vele jaren als vrijwilliger in op diverse andere terreinen, zoals:    
  • van 1977 tot 2000 vervulde hij diverse functies bij de Partij van de Arbeid, eerst in Strijen en vervolgens in Oud-Beijerland. Hij was onder meer voorzitter van afdeling Oud-Beijerland, lid van de redactieraad van het afdelingsblad en lid van de steunfractie van de gemeenteraad.
  • van 1998 tot heden vervulde hij ook diverse functies bij de Vrijzinnigen Nederland, afdeling Hoeksche Waard. Zo is/was hij onder meer redacteur van het kwartaalbericht ‘Vrijzinnigen Perspectief’, secretaris, medeorganisator van muzikale ontmoetingen, voorzitter, redacteur van de wekelijkse digitale nieuwsbrief, lid van de klusgroep onderhoud kerkgebouw en lid van de jubileumcommissie ter voorbereiding van het 125-jarig jubileumseizoen.
  • van 2010 tot heden vervulde en vervult hij diverse functies (eerst secretaris en later waarnemend voorzitter van de fokadviescommissie en secretaris) bij hondenrasvereniging de Nederlandse Vereniging van Stabij- en Wetterhounen (NVSW).
  • van 1977 tot 2003 was decorandus collectant van KWF Kankerbestrijding en van 1997 tot heden collectant van de Nederlandse Brandwondenstichting Oud-Beijerland.

Vanwege zijn langdurige inzet voor de samenleving en vanwege de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten is meneer Vermeij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren