Piershil verliest in slotfase van BVCB

PIERSHIL – Net als in de vorige twee thuiswedstrijden verloor Piershil met 1-2, net als de laatste keer gebeurde dat in de laatste minuut. Tegenstander BVCB kwam gemotiveerd naar de Hoeksche Waard, een overwinning betekende immers de winst van de tweede periodetitel en de koppositie in 2D.

Van de hoge positie op de ranglijst was in de eerste helft nauwelijks iets waarneembaar, degradatiekandidaat Piershil hield zich voetballend eenvoudig staande. De grootste kans voor de bezoekers maakte doelman Konings met de voet onschadelijk. Na een half uur spelen legde Piershil een prachtige combinatie op de mat. Dat eindigde met een voorzet op maat van Martin de Ruiter, de zeventienjarige Piershillenaar Jacco Vink knikte overtuigend tegendraads raak: 1-0. Bijna kon Piershil met een grotere voorsprong gaan rusten, doelman Van der Molen tikte een kopbal van Jaspers knap over de lat.

In de tweede helft werd het al snel gelijk, Piershil moest door een blessure van Unlu even met 10 man spelen. Daar werd meteen van geprofiteerd, Michael de Rooy knikte een corner van dichtbij binnen: 1-1. In de periode daarna drong BVCB steeds verder aan, echt grote kansen waren niet te noteren. ,,We stonden goed, maar het zit gewoon niet mee momenteel”, zo keek trainer Richard Verhoeven terug op de diepste slotfase. De in blessuretijd toegekende vrije trap werd afgemeten in de bovenhoek gemikt door Nick Walbeek, de 1-2 betekende een enorme ontlading in het Bergschenhoekse kamp.