Strijen afgetroefd door Zuidland

Zuidland – Door een 4-1 nederlaag blijft het billen knijpen voor de Strijense P G Security Services equipe in de strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse D. Nog 4 spannende weken met niet de minste tegenstanders n.l. Neptunus-Schiebroek, Piershil, Berkel en Hellevoetsluis worden beslissend of concurrenten VDL, Piershil en Rhoon de kanaries niet op de ranglijst passeren, waardoor voor gevreesde p/d duels aangetreden moet worden.

Zowel Strijen als Zuidland konden niet aantreden in hun sterkste opstellingen  en had Strijen de extra pech dat reeds na 5 minuten Jeroen van Dam geblesseerd het veld moest verlaten na een botsing met een medespeler. De licht geblesseerd op de bank begonnen Rik Bakker was zijn vervanger. Zuidland profiteerde volop van de onzekerheid in de defensie en kon na 10 minuten op voorsprong komen door Niels Molendijk, die een puntgave voorzet van Neal van Buuren binnenkopte. Vlak hierna kreeg Kai de Hoog een goede mogelijkheid de score uit te breiden, maar zijn inzet eindigde hoog over het Strijense doel. Strijen knokte om met een 1-0 achterstand te gaan rusten, maar moest toezien hoe Neal van Buuren op slag van rust met een boogbal over keeper Natoe dos Santos geklungel in de Strijense defensie afstrafte.

Na de rust kwam Strijen sterk terug. De goed invallende Dion van Kralingen stelde in de 75e minuut Rik Bakker in staat de goed debuterende Zuidland-keeper Colin Hoeder – hij verving Marcel Kardux, die door een enkelbreuk het slot van de competitie moet missen – te passeren en een minuut later kopte Romik van Driel de bal op de lat.  Strijen rook kansen maar inzetten van Niels Konijnenburg, Nestor Zimmerman en Mark Stam misten de juiste richting.   Het was op dat moment wachten op de Strijense gelijkmaker en deze kans werd nog groter toen Dion van Kralingen binnen de beruchte lijnen onderuit werd getikt. Waar iedereen op een strafschop rekende werd dit voorval luchtig weggewuifd door de scheidsrechter. De behendige aanvaller Ayrton Verlaan stelde uiteindelijk met 2 snelle uitvallen in de 89e en 90e minuut de overwinning voor Zuidland vast tot 4-1, waardoor zij op een mooie 3e plaats blijven en Strijen nog een paar spannende weken tegemoet kan zien.

A.s. zaterdag wacht Strijen de eerste van de vier moeilijke wedstrijd thuis tegen Neptunus-Schiebroek. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.