Het niet te missen geschiedenis festival, Beleef het mee!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – Drie dagen geschiedenis beleven op drie verschillende manieren. Niet kijken, maar zelf doen! Tijdens dit festival koppelt Museum Hoeksche Waard de tentoonstelling 4000 jaar Hoeksche Waard aan allerlei activiteiten voor jong en iets ouder. In de tentoonstelling zie je oud Romeins aardewerk; op het festival kun je pottenbakken, je leest over ridders en je gaat wapenschilden maken. Portretten zijn te zien en je kunt ze op het festival zelf schilderen.

Daarnaast kan iedereen beroepen en handigheden van vroeger zelf uitproberen: je eigen broodje bakken, boogschieten, manden maken, kantklossen, merklappen maken, oude spelletjes doen. Geschiedenis is leuk! Bovendien kun je deelnemen aan een groot archeologisch onderzoek. Detecteer, selecteer en noteer wat je vindt onder begeleiding van Stichting Archeologie Hoeksche Waard. Je helpt hen er ontzettend mee. Achttien big bags vol met stukken van archeologische waarde zijn zij aan het onderzoeken. Tijdens het festival kan iedereen meehelpen en wie weet, misschien vind je wel iets heel bijzonders!

HET NIET TE MISSEN GESCHIEDENIS FESTIVAL biedt elke dag wat anders, dus let goed op wat je wilt doen. Donderdag 10 mei neemt het museum deel aan Tour langs de Boer (volw. 2,50/Kinderen tot 12 jaar/Vrienden/Museumkaart/RotterdamPas gratis). Een echte DIY (Do It Yourself) dag voor ouders en kinderen is op zaterdag 12 mei (volw. 5,00/Kinderen tot 12 jaar/Vrienden/Museumkaart/ RotterdamPas 2,50). Voor 10 en 12 mei hoef je je niet aan te melden, wèl voor vrijdag 11 mei, dan wordt de College Tour georganiseerd met het thema Archeologie. Deelname kost 15,00 incl. drankje en lunch; aanmelden verplicht, dit kan via de website.  

Raadpleeg van te tevoren even de website voor het juiste programma op de juiste dag, zodat je gelijk aan de slag kunt en voor aanmelding voor de College Tour en info omtrent entree, openingstijden enzovoorts zijn te vinden op www.museumhw.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren