Nieuw subsidiebeleid gemeente Cromstrijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

CROMSTRIJEN – De gemeente Cromstrijen wil het subsidiebeleid beter laten aansluiten bij haar maatschappelijke opgaven. Sinds de gemeente verantwoordelijk is voor jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning is op dat vlak veel veranderd. Daarom is er gewerkt aan een nieuw subsidiebeleid. Als sluitstuk hierop heeft de gemeenteraad onlangs het nieuwe subsidiebeleid en bijbehorende regelingen vastgesteld.

Uitgangspunten

Het nieuwe beleid bestaat uit de volgende uitgangspunten:

  1. Koppeling tussen subsidie en onze maatschappelijke opgaven
  2. Uitgaan van eigen kracht van organisaties
  3. Wie meer bijdraagt, mag meer van ons verwachten
  4. Ook subsidie voor natuurlijke personen en aan levensbeschouwelijke organisaties zoals kerken als zij een bijdrage leveren aan maatschappelijke opgaven
  5. Streven naar krachtige en toekomstbestendige (vrijwilligers)organisaties
  6. Stimuleren samenwerking en nieuwe verbindingen
  7. Andere grondslagen en verdeelsleutels voor subsidiebedragen
  8. Ondersteunen kan ook op andere manieren dan met subsidie

Regelingen

De bestaande regeling voor projectsubsidies wordt met 2 jaar verlengd, de komende jaren blijft er budget beschikbaar voor innovatie projecten en deskundigheidsbevordering bij vrijwilligersorganisaties/verenigingen.

Voor incidentele subsidies (eenmalige subsidies die niet onder de regeling voor projectsubsidies vallen) gaan we werken met een subsidieplafond per jaar.

Voor de huidige ontvangers van structurele (jaarlijkse) subsidie verandert er nog niets in het subsidiebedrag totdat er meer duidelijk is over het subsidiebeleid in het kader van de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard.  

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren