Vervanging gasleiding naast lindenrij Raadhuislaan en Hoflaan Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Onder het fietspad aan de Raadhuislaan en Hoflaan in Mijnsheerenland liggen verschillende kabels en leidingen, waaronder de gasleiding. De netwerkbeheerder wil deze gasleiding dit jaar vervangen.

Alle kabels en leidingen liggen op zeer korte afstand van de beeldbepalende rij linden die tussen de straat en het fietspad staat. Deze mooie bomen zijn minimaal 60 jaar oud, kenmerkend voor Mijnsheerenland en van grote waarde voor de gemeente.

Juist omdat de bomen zo bepalend zijn voor de uitstraling van Mijnsheerenland, hebben wij deze de afgelopen decennia met extra aandacht onderhouden. Daarom willen wij dat er voorzichtig wordt omgegaan met deze kostbare bomen. Om schade te voorkomen, heeft de gemeente de bomen onderzocht en extra regels opgesteld voor de werkzaamheden. Zo wordt rond de bomen een beschermingszone ingesteld. Ook moet er zoveel mogelijk met de hand gegraven worden. Verder mogen de sleuven – om uitdroging van de wortels te voorkomen – niet langer openblijven dan noodzakelijk.

Een speciale ‘boomtoezichthouder’ zal toezien op de werkzaamheden en geeft waar nodig advies zodat de bomen kunnen worden behouden. Zo proberen we ervoor te zorgen dat de bomen zo min mogelijk last hebben van de (noodzakelijke) werkzaamheden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren