Indrukwekkende dodenherdenking in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
OUD-BEIJERLAND – “Ik weet niet hoe het u, hoe het jullie vergaat… maar het raakt mij elk jaar opnieuw… dat indrukwekkende moment als er op 4 mei na het wegsterven van de laatste klanken van het Taptoesignaal een diepe stilte valt.
 
De driekleur hangt halfstok. En iedereen zwijgt, denkt, bidt. Wat een ellende en slachtoffers heeft de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt! We zijn stil… vol herinnering, stil… om te herdenken, stil… uit diep respect en dankbaarheid, stil… met de hoop op ‘dat nooit weer’ (..)”. Met aandacht luisteren de talrijke aanwezigen, jong en oud, in het Laningpark bij het monument ‘Vrij’ naar de herdenkingstoespraak van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld.

Na de toespraken volgden bloem- en kranslegging door en namens diverse organisaties, instanties en verenigingen. Tot slot mochten alle aanwezige kinderen een bloem neerleggen. De muzikale begeleiding werd verzorgd door een ensemble van muziekvereniging De Bazuin.

De Nationale Dodenherdenking werd voorafgegaan door een oecumenische dienst van inkeer en gebed, herdenkingsbijeenkomst en kranslegging bij het Joods gedenkteken en een stille tocht naar het Laningpark.

 
 
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren