Strijen deelt de punten met Neptunus Schiebroek

STRIJEN – In een zeer aantrekkelijk duel speelde de Strijense P G Security Systems equipe gelijk tegen het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek en na 90 minuten stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord; een stand waar beide ploegen nauwelijks iets mee opschoten. Bij winst had Neptunus de leiding kunnen nemen in de 3e periode – concurrenten Berkel en BVCB speelden tegen elkaar gelijk en Zuidland verloor – en had Strijen bij winst ruimer afstand kunnen nemen van de onderste 3 plaatsen.

Strijen kwam sterk uit de startblokken en kreeg Desi Sanderse een uitgelezen mogelijkheid Strijen op voorsprong te brengen, maar vrij voor keeper Angelo Spanjaart wist een Rotterdamse verdediger de bal nog net weg te tikken en ook Sanderse in zijn spelonderbreking ten val te brengen terwijl even later Jeroen van Dam frank en vrij voor de Neptunus-goalie verscheen, maar tegen hem aanschoot. De op dat moment dik verdiende voorsprong kwam er toch in de 14e minuut; een corner van Desi Sanderse werd door Pascal Burger binnengekopt. Vrijwel in de tegenaanval scoorde Neptunus de gelijkmaker uit een strafschop. De behendige spits Chris Lever draaide weg van bewaker Pascal Burger, waarna Justin de Man hem binnen de beruchte lijnen onreglementair onderuit werkte en Lever zelf de penalty benutte. In de 38e minuut wist Strijen toch weer op voorsprong te komen. Na een aanval over vele schijven belandde de heerlijke, afgemeten voorzet van Rik Bakker voor de goal, waar Strijens’ topscorer Mark Stam met een zweefduik de bal binnentikte.

In de tweede helft was het genieten van de eerste tot de laatste minuut onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Hulters uit Bodegraven, die zonder uitdelen van kaarten de wedstrijd geheel onder controle had. Neptunus zette Strijen gelijk onder druk en Paul Hoekstra leek met een afstandsschot te scoren, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat boven Strijens’ doelman Natoe dos Santos. Kort daarna kwam Strijen weer in kansrijke positie toen een haastende keeper Spanjaard de bal in de voeten schoof van Mark Stam, die vrij oprukte en de bal breed legde op Niels Konijnenburg, maar net iets te scherp waardoor zijn inzet tegen de buitenkant van de paal belandde. Nadat vervolgens een treffer van Stam wegens buitenspel afgekeurd werd, stond een magistrale aktie van Chris Lever aan de basis van de gelijkmaker; na een solo vanaf het middenveld langs enkele tegenstanders schoot hij de bal bekwaam in de uiterste hoek van het Strijense doel. Strijen mocht daarna de handen dichtknijpen toen een kopbal van Julian van der Geest via de handen van keeper Dos Santos via de onderkant van de lat weer het veld in caramboleerde. De snelle Dion van Kralingen leek na een snelle uitval Strijens’ winnende treffer aan te tekenen, maar zijn inzet verdween net langs de verkeerde kant van de paal, waarna de inzet van Stam bij de laatste Strijense uitval kracht miste om keeper Spanjaard te verontrusten.

Voor beide ploegen breken nog 3 spannende weken aan. Neptunus-Schiebroek speelt volgende week thuis tegen CWO, terwijl de Strijense kanaries zich opmaken voor de Hoekschewaardse kraker tegen Piershil.