Inspiratiemiddag Samen Ouder, met lezing van Hugo Borst in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Borst, Hugo © Lenny Oosterwijk

HOEKSCHE WAARD – Samen zorgen voor een dementievriendelijke Hoeksche Waard, waarin iedereen veilig oud kan worden. Dat is de inzet van de gemeenten en ongeveer 20 organisaties die hiervoor de samenwerking zijn aangegaan.

Maar waarschijnlijk bent ú het die daar werkelijk voor zorgt. Omdat u bijvoorbeeld regelmatig een boodschap doet voor uw ouders, wekelijks kookt voor die buurman verderop in de straat, of verdergaande zorg levert aan een familielid. U bent dus de eerste persoon die opmerkt dat het met iemand niet meer zo goed gaat, een verwarde persoon helpt of zoekt naar ondersteuning bij uw eigen mantelzorgtaken.

Daarom wordt op vrijdag 25 mei in het Gemeentehuis van Oud-Beijerland een informatieve, inspirerende middag voor u georganiseerd waar verschillende organisaties, waaronder de Rabobank, Samen Dementievriendelijk, Veilig Thuis, Politie en het Odensehuis HW, workshops aanbieden. Bovendien komt Hugo Borst een lezing geven. Hij schreef twee boeken naar aanleiding van zijn ervaringen met de Rotterdamse verpleegzorg in de periode dat zijn moeder dementie kreeg en is momenteel samen met Adelheid Roosen op NPO 2 te zien in een programma over dementie. De middag wordt afgerond met een hapje en een drankje, zodat u nog even kunt napraten.

Wilt u zich aanmelden, ga dan naar www.welzijnhoekschewaard.nl. Daar vindt u meer informatie en het aanmeldformulier.

Helpt u mee om een veilige dementievriendelijke Hoeksche Waard te maken?

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren