Wandeltocht Ervaar het eilandgevoel op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Foto Natuurmonumenten

TIENGEMETEN – Stap op de pont in Nieuwendijk (vlakbij Zuid-Beijerland) en ervaar zelf tijdens de wandeling ‘Ervaar het eilandgevoel’ hoe schitterend de natuur op dit eiland is. Er is volop ruimte en de rust is er ‘oorverdovend’… Een unieke natuurbelevenis! Natuurmonumenten organiseert deze wandeling op zondag 3 juni.

Vogels, vogels, vogels

Tiengemeten is een (vrijwel) onbewoond eiland. En toch ben je er niet alleen. Tienduizenden vogels weten het natuureiland te vinden om uit te rusten, voedsel te zoeken of te broeden. Massaal zoeken zilverreigers, lepelaars, eenden en ganzen een plekje in het kommoeras van de Weelde. Luister naar hun gefluit en ervaar zelf de ruimte en de rust die de vogels op dit eiland vinden.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemetenonder activiteiten. Deze wandeltocht start om 10.15 uur (neem de pont van 10.00 uur vanaf Nieuwendijk – navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) en duurt 3,5 tot 4 uur. Stevige wandelschoenen, een verrekijker en een lunchpakket/drinken zijn noodzakelijk. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 8,00 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren