Dagtochten vanaf Heinenoord naar RTM en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – De dagtochten die de RTM en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in 2017 hebben georganiseerd zijn een groot succes gebleken. Besloten is om ook dit jaar deze tochten te organiseren, en wel op de donderdagen 12, 19 en 26 juli en 2 augustus.

De geschiedenis van buureiland Goeree-Overflakkee lijkt in veel opzichten op die van de Hoeksche Waard, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Ga dit ontdekken in het mooie Streekmuseum te Sommelsdijk ! De trams van de RTM waren op zowel Goeree-Overflakkee als in de Hoeksche Waard tot in de jaren 50 van de vorige eeuw vertrouwde middelen van transport voor zowel personen als goederen. Ervaar zelf hoe men “boemelde” over de eilanden….

Programma:

Een museumbus van de RTM rijdt vanaf Heinenoord busstation, Heinenoord dorp, Numansdorp A29, Schaapsweg Den Bommel en Oude-Tonge busstation naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. In het museum is een ontvangst door dames in traditionele klederdracht met koffie en “grootmoeders appeltaart”. Na een uitgebreide en interessante rondleiding  gaat u lunchen in de nabijgelegen  “De Doele”, een prachtig pand uit de 18eeeuw. ’s-Middags is er een bezoek aan het RTM-museum in Ouddorp met een retourrit in een prachtig gerestaureerde motortram van de RTM.

Vertrek busstation Heinenoord 09.00 uur; terugkomst circa 18.30 uur. Kosten: € 44,00 per persoon.

Reserveren en nadere informatie: www.streekmuseum.nl/RTM of bel naar 06-20082503


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren