CDA-Cromstrijen draagt nieuwe Pieter als wethouder in Cromstrijen tot einde van het jaar.

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

NUMANSDORP – De huidige fractievoorzitter van het CDA-Cromstrijen wordt voorgedragen als wethouder omdat Pieter Paans vorige week is benoemd als wethouder in Papendrecht. Pieter van der Meer is sinds 2014 voorzitter van de CDA fractie in Cromstrijen en was dit eerder in de periode 1994 tot 2010 toen hij eveneens in de gemeenteraad zat. Hij kent het reilen en zeilen van de gemeente.

Bestuursvoorzitter Gerrit Timmerman van het CDA in Cromstrijen geeft aan dat de ontstane vacature van wethouder in Cromstrijen kan worden opgevuld.

“In de afgelopen weken is er binnen het CDA afgewogen hoe wij onze deelname aan het college tot 1 januari 2019 wensen en kunnen invullen. Het CDA heeft in 2014 nadrukkelijk “ja” gezegd tegen deelname aan de huidige coalitie en het college van B&W. Samen met Cromstrijen ’98 en de VVD. Hierin is voor ons geen enkele verandering gekomen”, aldus Timmerman.

“Wij vertrouwen erop dat de gemeenteraad en het college van B&W tevreden zijn met ons voorstel van een Pieter voor een Pieter”.

Ons voorstel is om Pieter van der Meer voor 0,6 fte te benoemen als wethouder en zoveel mogelijk de portefeuille over te nemen van Pieter Paans die een volledige dagtaak had (1 fte). In dit laatste stadium tot aan de vermoedelijke herindeling wordt ingeschat dat 0,6 fte voldoende is en dat op een goede manier medeverantwoordelijkheid kan worden gedragen in het college van B&W tot 1 januari 2019.                 

Wij zijn er als CDA-Cromstrijen van overtuigd dat ook onze nieuw beoogde wethouder kan en zal bijdragen aan een constructief functionerend college en daarnaast de weg in zijn nieuwe positie ten opzichte van de raad zal weten te vinden. Het CDA rekent ook op een blijvend constructief functionerende gemeenteraad van Cromstrijen tot de vermoedelijke herindeling.

Veranderingen in de fractie

Tot dat moment zal Marco Heemskerk de vacante CDA-raadsvacature vervullen. De komende periode neemt Koos Oostveen de functie van fractievoorzitter over van Pieter van der Meer. Leo Stehouwer blijft vice-fractievoorzitter.

Het CDA verzoekt om een extra raadsvergadering te houden op maandag 18 juni om Marco Heemskerk te kunnen benoemen als gemeenteraadslid en Pieter van der Meer als wethouder. Zodoende hoeft er niet nog eens meerdere weken te worden gewacht tot de reguliere raadsvergadering van 3 juli aanstaande.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren