Be your best! met Billie de Bever

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Gemeente Binnenmaas vindt het belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan een gezonde leefstijl en een gezond gewicht onder kinderen. Vanaf deze week maken kinderen en hun ouders en verzorgers daarom kennis met mascotte Billie de Bever en zijn gezonde leefstijl.

Tijdens de avondvierdaagse in ’s Gravendeel van 5 tot en met 8 juni zal Billie de Bever zijn opwachting maken om alle deelnemers aan te moedigen tijdens het wandelen.

Wie is Billie de Bever?
Billie de Bever is een mansgrote, hyperactieve en oersportieve bever met een ‘Be your best’-sporttricotje of trainingsjasje. Hij is vrolijk, positief, constant in beweging, heeft altijd een stopwatch bij zich, en daagt waar hij maar komt kinderen uit voor een weddenschap of een wedstrijdje. Een minuutje hinkelen, wie het snelst het plein over of de winkelstraat door kan rennen, in 30 seconden zoveel mogelijk sit-ups doen, Red Bull ruilen voor een bidon water, alles kan. Billie komt langs bij basisscholen, springt door het dorp en is aanwezig bij evenementen.

Kom je Billie de Bever tegen? Maak een sportieve selfie met Billie en stuur je foto naar [email protected]

Jongeren op gezond gewicht
Nederland maakt zich sterk voor een gezonde jeugd. Onder de vlag Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) slaan private en publieke partijen op lokaal niveau de handen ineen voor een gezonder gewicht onder kinderen. Een derde van de Nederlandse gemeenten heeft inmiddels de JOGG-aanpak al geïntroduceerd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren