Gemiva-SVG Groep start cursus Prettige Collega

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

De Gemiva-SVG Groep organiseert in de Hoeksche Waard een cursus Prettige Collega voor cliënten die in de dagbesteding van de organisatie werken. Met die cursus willen zij cliënten toerusten met werknemersvaardigheden om aan de slag te gaan bij instellingen en bedrijven.  

Bij twee activiteitencentra van de stichting (Het Molenschaer in Strijen en Symfonie in Oud-Beijerland) krijgen tien cliënten de cursus aangeboden, die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

In 20 dagdelen krijgen zij zes modules aangeboden, zoals omgaan met regels, werken aan zelfvertrouwen, inzet tonen, hoe kom ik over op anderen, collega’s onder elkaar en reflectie op het werken. Steeds vaker zijn cliënten van de Gemiva-SVG Groep aan het werk buiten het activiteitencentrum en dat wil de organisatie graag uitbreiden. Zo werken er twee groepen cliënten samen met een begeleider in zorgcentra in de Hoeksche Waard, waar zij ondersteunende werkzaamheden verrichten.

Ook zijn er cliënten actief op recreatieoord Binnenmaas en in de wijken. Bij sommige mensen met een verstandelijke beperking kan de basishouding ten aanzien van  werken verbeteren. Met de training Prettige Collega van stichting Stras wordt de juiste basishouding aangeleerd om aan de slag te gaan bij bedrijven en instellingen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren