Ludieke geldactie met paper art van Katja Schuurman, Deel opbrengst bestemd voor stichting Return to Sender

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – Kunstenares Nicolien Fiere heeft in de afgelopen maanden een uniek paper art portret van Katja Schuurman gemaakt. Met de verkoop van de art prints steunt de kunstenares Schuurmans’ stichting Return te Sender. Vanwege de oplage van 25 stuks moeten liefhebbers er snel bij zijn.

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman. Tijdens de vele reizen die zij maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ondernemerschap. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden. Return to Sender gelooft in de kracht van eerlijke producten en bevordert de verkoop van, de door veelal vrouwelijke vakmensen, handgemaakte producten met een bijzonder verhaal.

Van oude boekpagina tot uniek portret

Geïnspireerd door de missie van Return to Sender is Fiere aan het werk gegaan in haar atelier in Heinenoord. Met eerder vertelde verhalen en afbeeldingen uit oude boeken en tijdschriften, creëert Nicolien Fiere portretten van papier. Veelal van vrouwen die kracht uitstralen. De paper art wordt opgebouwd uit verschillende lagen en verschillende soorten papier. Een metafoor voor het karakter van mensen, dat ook uit meerdere lagen bestaat.

Het portret van Katja Schuurman is opgebouwd uit laagjes boekpapier waarin de verhaallijn van de stichting is terug te vinden. Fragmenten van tekst over vrouwelijke ondernemers maar ook over weeftechnieken die symbool staan voor de ambacht waar de producten van Return to Sender mee gemaakt zijn.

De paper art van Katja Schuurman wordt te koop aangeboden op de website www.nicolienfiere.com.Vijfendertig procent van de opbrengst gaat naar Return to Sender. Meer informatie over Return to Sender en de producten die worden aangeboden is te vinden op www.returntosender.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren