Vakantiekamp in Oostvoorne

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

OOSTVOORNE – Al vele jaren worden er kampen voor kinderen georganiseerd in Oostvoorne. Dit wordt gedaan door de organisatie “Summercamp Oostvoorne”. De kampen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar worden gedurende 5 weken georganiseerd op het Kruininger Gors. Er is een speciaal veld met speeltuin en grote activiteiten tenten voor het kamp. In een grote cirkel op het veld staan allemaal kleine en grote tenten bij elkaar.

De oudste kinderen (11-14 jaar) slapen in de kleine koepeltentjes van 2 tot 3 personen, de jongste kinderen (6-10 jaar) slapen in een grote tent bij elkaar. Wel is er een “jongens-tent” en een “meiden-tent”. Kinderen die het fijner vinden om thuis te slapen zijn er ook. Die doen met het hele programma mee, maar worden ’s avonds opgehaald door hun ouders. Verder zijn er een aantal hele grote tenten vol met spelmateriaal, een tafeltennistafel en nog veel meer.

Programma
De hele dag is er wel wat te doen op het kamp, maar er is ook gelegenheid om rustig iets voor jezelf te doen. Kinderen kunnen vooraf kiezen of ze aan het voetbalprogramma meedoen of aan het actieprogramma. In de ochtend is er verschil, de rest van de dag is de groep samen. De voetballers gaan in de ochtend voetballen, de andere kinderen hebben elke dag andere keuzes. In de middag gaat de hele groep met de fiets op pad. Zo wordt in het Mildenburg bos het vlaggenroofspel gespeeld, wordt er gezwommen in het Brielse meer, worden er een paar spannende spellen gespeeld in sporthal De Meander en wordt er gewinkeld in Brielle. ’s Avonds is er apart programma voor de oudere en de jongere kinderen. Zo hebben beide groepen een kampvuur, maar zijn de tijden iets anders. Ook is er de laatste avond voor de oudste kinderen een spannend griezelspel in bos voor iedereen een bonte avond om de week gezellig af te sluiten met elkaar.

Kinderen die niet op vakantie kunnen
De kampen zijn voor iedereen bedoeld. Om wat meer bekendheid aan de kampen te geven zijn de afgelopen periode op meerdere scholen gastlessen gegeven. Belangrijk was daarbij, dat kinderen een brief mee naar huis kregen waarin verteld werd dat wij voor kinderen die niet op vakantie kunnen ook elke week een aantal plekken gereserveerd hebben.

Ouders/verzorgers voor wie het normale kampbedrag van €225 niet haalbaar is, kunnen dit aangeven bij de organisatie. Zij kunnen dan voor een aangepast bedrag mee van €50, €75 of €100 al naar gelang wat wel haalbaar is. Kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt of is dit bij u van toepassing? Neem dan contact op met de organisatie via [email protected].

Nog plekken beschikbaar
Tijdens de eerste 4 weken en tijdens de laatste week van de basisschoolvakantie zijn er kampen. Hoewel er al heel wat aanmeldingen zijn, zijn er nog steeds plekken beschikbaar. Meer informatie, veel foto’s en aanmelden kan via de website www.summercamp-oostvoorne.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren