Rene uit Nieuw-Beijerland loopt met tweelingdochters Lindsey en Vivian een goed resultaat op de Nijmeegse 4 daagse

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Vader Rene Dortland uit Nieuw-Beijerland liep afgelopen week met zijn tweelingdochters Lindsey en Vivian ( 19 jaar )  met goed resultaat de Nijmeegse 4 daagse. Ook opa deed dit jaar weer mee!

NIEUW-BEIJERLAND / NIJMEGEN –  Vader Rene Dortland uit Nieuw-Beijerland liep afgelopen week met zijn tweelingdochters Lindsey en Vivian ( 19 jaar )  met goed resultaat de Nijmeegse 4 daagse. Door de organisatie van de 4 daagse waren Lindsey en Vivian bovendien aangemerkt als bijzondere deelnemer vandaar dat de meiden op de slotdag met vlag nummer 68 hebben gelopen.

Bij de 19 jarige tweeling Lindsey en Vivian zit de Vierdaagse in het bloed: “Het is begonnen toen onze vader meeliep en wij als 2-jarigen langs de kant stonden om hem aan te moedigen.” Na jarenlang langs de zijlijn te hebben gestaan, lopen ze nu alweer voor de negende keer mee. Toch is dit jaar extra bijzonder, want ze gaan eenmalig voor de 50 kilometer. “Dit is het laatste jaar dat onze vader deze afstand moet lopen.” Al gaan ze volgend jaar natuurlijk met z’n drieën over naar de 40 kilometer. Op naar het gouden kruis!”

Het 4-daagse verhaal van de familie Dortland begint in 2001 toen René samen met zijn collega Rob voor de eerste keer deelnam. Lindsey en Vivian zaten als 2-jarigen in de buggy aan de kant van de weg in de stromende regen hun vader aan te moedigen samen met hun moeder, oma en opa.

Zij werden in de loop der jaren steeds enthousiaster en vanaf een jaar of 8 lieten wij ze op donderdag en vrijdag de laatste 10 kilometers meelopen. In 2010 was het dan eindelijk zo ver dat de meiden zelf voor het 1e kruisje mochten gaan lopen. Als 11-jarigen samen op de 30 km. Helemaal geweldig!De vader van René heeft daarna ook de smaak te pakken gekregen en heeft nog 2 jaar  met  de meiden meegelopen totdat zij reglementair overgingen naar de 40 km. Hij is de 30 km blijven lopen.

Dit jaar is het laatste jaar dat René reglementair de 50 km moet lopen. Lindsey en Vivian hebben hem jaren geleden belooft dat als hij zijn laatste keer 50 km loopt zij met hem mee zouden lopen. Belofte maakt schuld dus dit jaar gingen zij ervoor. Hoewel het erg warm was is het voor allemaal erg goed gegaan. Vrijdag kwamen ze zonder blaren of andere fysieke problemen, moe maar voldaan over de finish. René voor de 16e maal en de meiden voor de 9e maal. Ook opa heeft de tocht dit jaar weer volbracht.

Lindsey en Vivian streven ernaar om de jongste Gouden Kruisdragers te worden dus als alles goed gaat hopen zij dit volgend jaar te bereiken door samen met vader René de 40km te lopen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren