Gemeente Strijen doet aangifte van vernieling bomen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

STRIJEN – Gemeente Strijen heeft de afgelopen tijd geconstateerd dat er enkele bomen aan de Roerdompstraat en de Meerkoetstraat/ Brandgangstraat zijn vernield. Het gaat om vijf berken en een plataan. In de bomen zijn gaten geboord en er is een chemisch middel gebruikt om de bomen te vernielen.

De gemeente Strijen vindt het ontoelaatbaar dat de bomen moedwillig zijn beschadigd en heeft daarom aangifte gedaan bij de politie-eenheid Rotterdam. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De vernielde bomen worden de komende periode regelmatig gecontroleerd op levensvatbaarheid. Als blijkt dat de bomen de beschadigingen niet overleven en afsterven, worden er nieuwe bomen geplant. Wethouder Wilko van Tilborg: “Groen in de wijken wordt door inwoners en de gemeente erg belangrijk gevonden, het draagt bij aan een fijne leefomgeving. Het is zonde en kwalijk dat er door vernieling extra kosten voor moeten worden gemaakt.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren