Eerste Hoeksche Waardse UITmarkt onderdeel van het Bram Roza Festival op zaterdag 1 september

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

NIEUW-BEIJERLAND – Op zaterdag 1 september aanstaande van 14.00 tot 17.00 uur vindt de eerste culturele Hoekschewaardse UITmarkt plaats. De markt is onderdeel van een reeks aan activiteiten die het Bram Roza Festival organiseert op ’t prachtige Gors in Nieuw-Beijerland. De toegang is GRATIS. Tientallen exposanten die zich bezighouden met cultuur in de Hoeksche Waard komen ‘hun verhaal’ vertellen.

Het idee is dat het publiek kennis kan maken met het cultuuraanbod van het nieuwe seizoen doordat deelnemers hier informatie over geven en/of een voorproefje laten zien van wat zij gaan doen. Kortom, er zijn marktkramen waar het publiek geïnformeerd wordt, maar er zijn ook volop optredens. De band LEFF laat zich horen en er is ook dans en musical te zien. Voor kinderen zijn er workshops en traditiegetrouw gratis pannenkoeken. In de festivaltent kunnen bezoekers een hapje en een drankje nuttigen.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Op ’t Gors en in de nabijgelegen Graanschuur is een expositie van het werk van Hoekschewaardse kunstenaars, variërend van schilderijen tot grote objecten, ook rondom het thema van het festival ‘helden op stokken’. Scholieren van het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs hebben diverse kunstuitingen gemaakt.

Op dezelfde middag vindt op ’t Gors de officiële opening plaats van het Bram Roza Festival dat een hele week diverse activiteiten heeft voor kunst- en cultuurliefhebbers. Burgemeester Stoop van Korendijk en burgemeester Borgdorff van Binnenmaas zullen invulling geven aan dit officiële moment. Tevens wordt de winnaar bekend gemaakt van de gedichtenwedstrijd Hoeksche Waard georganiseerd door Dok-C en het Festival. 

Programma rest van de week

  • Woensdag 5 sept 15.00 uur      Lezing schrijfster Simone van der Vlugt
  • Donderdag 6 sept 20.00 uur     Cameretten, een optreden van drie winnende cabaretiers
  • Vrijdag 7 sep 20.00 uur            Start van de eerste Hoekschewaardse Nacht van de Poëzie
  • Dagelijks van 1 t/m 7 sept         Kunstroute over ‘t Gors en expositie in de Graanschuur van 10.00-16.00 (zondag vanaf 11.00 uur)  

Alle activiteiten vinden plaats op ’t Gors aan de Spuidijk in Nieuw-Beijerland. De ingang van het festivalterrein is naast de opgang van de pont van Nieuw-Beijerland naar Spijkenisse. Meer informatie vind je op www.bramrozafestival.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren