Nieuwe afleveringen van vier programma’s in september te zien op TV Rijnmond

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

TV Rijnmond start in september met nieuwe uitzendingen van vier programma’s. Er worden nieuwe uitzendingen uitgezonden van Politiek010, 48 Hours en Stroom. De documentaireserie Rotterdammers in het Groen is nieuw in de programmering.

Politiek010
Politiek010 is het programma van RTV Rijnmond over de Rotterdamse politiek. Verslaggevers Jan-Roelof Visscher en Ewoud Kieviet praten je bij over alle zaken die spelen op het stadhuis. Hierbij kaarten zij problemen aan van Rotterdammers en laten ze de mens achter de politicus zien. Vanaf zaterdag 1 september zendt TV Rijnmond nieuwe uitzendingen uit van Politiek010. Deze nieuwe uitzendingen duren tien minuten, in tegenstelling tot de gebruikelijke zeven. Het programma is elke zaterdag te zien om 17.00 uur.

48 Hours

Van 24 augustus tot en met 1 september is het 48 Hour Film Project neergestreken in LantarenVenster in Rotterdam. In deze filmwedstrijd krijgen regisseurs en hun teams 48 uur de tijd om een film te maken. TV Rijnmond is, net als voorgaande edities, erbij en zendt op zondag 2 september een special uit over deze bijzondere wedstrijd. Hierbij wordt tevens de winnende film uitgezonden. De uitzending over het 48 Hour Film Project begint om 17.15 uur. 

Stroom
Op woensdag 5 september start het tweede seizoen van Stroom. In Stroom gaat presentatrice Jamaine van der Vegt in op de openstelling van de Haringvlietsluizen. De Haringvlietsluizen worden binnenkort voor het eerst, sinds de bouw in 1970, op een kier gezet. Het nieuwe seizoen van Stroom besteed uitgebreid aandacht aan de openstelling en de gevolgen voor de natuur in het gebied. De tiendelige serie wordt vanaf 5 september, elke woensdag om 17.30 uur uitgezonden.

Rotterdammers in het Groen
In het nieuwe programma Rotterdammers in het Groen worden verschillenden soorten ‘groen’ en de daarbij horende Rotterdammers onder de loep genomen. Kees Moeiliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, richt in het programma zijn blik op de rol van de mens in de stadsnatuur van Rotterdam. De nieuwe documentaireserie bestaat uit vijf afleveringen en wordt elke zaterdag om 17.15 uur uitgezonden. De eerste uitzending is op zaterdag 22 september.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren