Nieuwe gemeente Hoeksche Waard in de steigers

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Jeannette Baljeu hebben met de Stuurgroep Hoeksche Waard (burgemeesters en wethouders) gesproken over de voortgang van de voorbereidingen voor de nieuw te vormen gemeente Hoeksche Waard. Op 21 november zijn de raadsverkiezingen en de nieuwe gemeente Hoeksche Waard gaat op 1 januari 2019 officieel van start.

“De vijf gemeenten werken hard aan de nieuw te vormen gemeente. Ik ben blij dat de bestuurders het belang van de dorpen meenemen in de werkwijze van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard”, aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Nieuwe gemeente staat in de steigers

De provincie heeft de gemeentebestuurders gecomplimenteerd met het vele werk dat in korte tijd is verricht om de nieuwe gemeente voor te bereiden. Er is veel werk verzet om er voor te zorgen dat de gemeentelijke dienstverlening op orde is en organisatie en bestuur per 1 januari 2019 kunnen functioneren. “In de afgelopen periode hebben we, medewerkers, raadsleden en bestuurders, hard gewerkt om de nieuwe gemeente in de steigers te krijgen en daarvoor alle voorbereidingen te treffen. Het is voor ons van het grootste belang dat we direct in januari onze inwoners op een goede manier van dienst kunnen zijn. Wat ons betreft zijn er geen belemmeringen voor een voortvarende start van de gemeente Hoeksche Waard op 1 januari 2019”, aldus Jon Hermans, burgemeester van Oud-Beijerland en voorzitter van de Stuurgroep Hoeksche Waard.

Gebiedsprogramma gaat door

De provincie en gemeenten werken samen in het gebiedsprogramma Hoeksche Waard om de economische vitaliteit van het gebied te versterken en de kwaliteit van de leefomgeving op niveau te houden. Dat zal de komende periode voortvarend worden voortgezet. De provincie, gemeenten en maatschappelijke partijen bundelen in dit programma samen de krachten door samen te werken met de dorpen, de bewoners en ondernemers, waardoor initiatieven ook echt gerealiseerd worden.

Eigenheid dorpen versterken

Provincie en gemeenten hebben het doel herbevestigd dat het behoud en versterken van de identiteit en eigenheid van de dorpen in de nieuwe gemeente één van de belangrijkste aandachtspunten zal vormen. De kracht van de Hoeksche Waard is de kracht van de dorpen en buurtschappen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren