Opening fietsroute tijdens Open Monumentendag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Binnenmaas – In het weekend van 8 en 9 september vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. Op zaterdag 8 september openen ook in Binnenmaas veel monumenten hun deuren en er vinden diverse activiteiten plaats. Dit jaar is het thema: In Europa. Reden genoeg om een oude handels- en postroute door de Hoeksche Waard nieuw leven in te blazen in de vorm van een fietsroute.

Opening fietsroute

Een van de Hoeksche Waardse verhalen gaat over de handels- en postroutes door Europa. Tijdens Open Monumentendag wordt een fietsroute hierover geopend: De Napoleonroute Hoeksche Waard. In de Hoeksche Waard lopen wegen die vroeger deel uitmaakten van de Napoleonroutes. De oude postroute via Strijen-Sas en voormalig

‘Pietershoek’ naar Heerjansdam was een ‘Route Départementale’. Fysieke herinneringen aan deze route bestaan nog: mijlpaaltjes staan, soms verstopt, langs deze bijzondere historische fietsroute! Iedereen is welkom bij de officiële opening van de fietsroute in buurgemeente Strijen. Deze vindt plaats om 09.30 uur bij Museum Land van Strijen (Kerkstraat 45, Strijen) en wordt verricht door wethouder Leon van Noort, regionaal wethouder recreatie.

Wat kunt u verder doen?
In Binnenmaas kunt u het Museum Hoeksche Waard in Heinenoord en de tuin van het Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland bezoeken. Diverse kerken openen hun deuren, zoals Dorpskerk in Westmaas en de kerken in Heinenoord, Maasdam, Puttershoek en Mijnsheerenland. Of bezoek een van de acht molens die Binnenmaas rijk is. Bekijk de folder met daarop alle informatie over Open Monumentendag in Binnenmaas op www.binnenmaas.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren