Politie Hoeksche Waard: Denk na voordat je je smartphone vastpakt en maar lukraak plaatjes begint te schieten bij een ongeval

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Bij een aanrijding met letsel moest de Politie vanmiddag de gehele A29  afsluiten. Een auto was meerdere keren over de kop gegaan. 

Hierna moet de Politie wel nodig iets van het hart:

De frustratie is in de media groot over ramptoeristen die foto’s en video’s maken van een ongeval. Dit is niet zomaar een verhaal, maar voor ons pure realiteit.

Tijdens de afhandeling van dit ongeval hebben wij 6 personen bekeurd, die tijdens het rijden heel druk bezig waren met hun telefoon. Soms zelfs met een arm uit het raam, filmend.

Nog eens 20 mensen hebben wij vanaf een passagiersstoel zien filmen of foto’s zien maken van het wrak en de eerste hulp die verleend werd.

Laat staan de mensen die op de enige vrije rijstrook nog even op de rem trappen om 0.2 seconden langer naar een beschadigde auto te kunnen kijken.

Blijkbaar is de aandacht die zo’n foto of zo’n filmpje jou (waarschijnlijk niet eens) oplevert, belangrijker dan jouw eigen of andermans veiligheid. Wat als er een familielid van jou had gelegen? Wat als er een vrachtwagen bij jou achterop klapt?

Wat bezielt je? Denk na voordat je je smartphone vastpakt en maar lukraak plaatjes begint te schieten. Wat heb je eraan? Als het geplaatst mag worden, dan doen wij dat wel. Wij doen dat in overleg.

Alsjeblieft, gebruik je gezonde verstand.
#ramptoerisme #commonsense


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren