Tweede seizoen tv-serie ‘STROOM’ over Haringvliet van start

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Woensdag 5 september begint het tweede seizoen van de tv-serie STROOM: een leuk en informatief programma over alles wat te maken heeft met het Haringvliet. De serie bestaat uit tien afleveringen en wordt elke woensdag om 17.30 uur uitgezonden op TV Rijnmond.  De serie is vanaf 5 september ook te bekijken op www.rijnmond.nl.

Na bijna 50 jaar worden de zee en rivier dit najaar weer met elkaar verbonden in het Haringvliet, wanneer de Haringvlietsluizen op een kier worden gezet. In het tweede tv-seizoen van STROOM neemt presentatrice Jamaine van der Vegt een kijkje bij de omvangrijke natuur- en recreatieprojecten in en rond het Haringvliet, die onder meer worden uitgevoerd door zes natuurorganisaties met steun van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland.

Het Haringvliet

Jamaine gaat in STROOM op zoek naar de schoonheid van het Haringvliet, waar de grote West-Europese rivieren Rijn en Maas in zee uitmonden en waar tegelijkertijd de Rijnmond-regio zo dichtbij is. Jamaine ‘duikt’ in de wereld van de vissen en vogels, volgt de zalm tot in Duitsland en geniet bovenal van het mooie Haringvliet. Ook maakt ze een uitstapje naar de Biesbosch om meer te horen over het nieuw te vormen park NLDelta, een Nationaal Park in wording, waar het Haringvliet onderdeel van uitmaakt. Tot slot brengen zangeres Frédérique Spigt en Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum, iedere aflevering de fauna rond het Haringvliet op bijzondere wijze in beeld.

Haringvlietsluizen op een kier

Het nieuwe seizoen van STROOM besteedt uitgebreid aandacht aan de kansen voor de natuur en de regio zodra de Haringvlietsluizen dit najaar op een kier gaan. Het openzetten van de sluizen zal ervoor zorgen dat het water in het westelijk deel van het Haringvliet brak wordt. Na het passeren van de sluizen kunnen trekvissen, zoals zalm en zeeforel, vervolgens doorzwemmen richting centraal Europa waar zij zich kunnen voortplanten.

Beleef het mee met RTV Rijnmond

De 1e aflevering van STROOM is te zien op woensdag 5 september om 17.30 uur op TV Rijnmond en wordt vervolgens 24 uur lang ieder uur herhaald. Ook is het programma terug te kijken op www.rijnmond.nl en via de RTV Rijnmond app.

Kijk voor meer informatie over STROOM op: www.rijnmond.nl/tv/programma/113/Stroom


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren