Talenten van basisschool het Talent uit Mookhoek deden mee aan de Open Monumenten Klassendag

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

MOOKHOEK – In aanloop naar de Open Monumentendag 2018, die plaatsvindt op zaterdag 8 september, deden de leerlingen van basisschool Het Talent vanochtend mee aan de Open Monumenten Klassendag.

Met een digitale introductieles kregen de leerlingen uit groep 5/6 en 7/8 uitleg over wat een monument nu eigenlijk is en welke waarde zij hebben. Ook burgemeester Jan Waaijer bracht een bezoek aan de school en vertelde de kinderen over de bijzonderheden van de Strijense monumenten.

Vervolgens bezochten de leerlingen de Grote- of Sint Lambertuskerk en het museum Het Land van Strijen, waar ze een rondleiding kregen. Met behulp van een speciale kijkwijzer en gewapend met een smartphone of camera, brachten ze de wereld van het monument in beeld. Terug in de klas verwerken ze op creatieve wijze hun ervaringen op een monumentenkaart. Vele kinderen zijn op deze manier al actief betrokken bij het monumentale erfgoed in hun omgeving.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren