De dorpshaven van Numansdorp wordt zaterdag 15 september omgetoverd tot een nautisch scoutcentrum

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NUMANSDORP – Op zaterdag 15 september is het een bijzondere dag voor scouting Driestromengroep. Die dag vliegen de scouts die oud genoeg zijn over naar de volgende  speltak. Een bijzondere gebeurtenis voor de jeugdleden en ouders. Vanwege het 50-jarig jubileum van de Driestromengroep vinden gelijktijdig de regionale scout zeilwedstrijden plaats. De dorpshaven van Numansdorp wordt hierdoor omgetoverd tot een nautisch scoutcentrum. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en om mee te doen.

Overvliegen, 15 september

Het overvliegen is van 10:00 uur tot 13:00 uur bij de kade van de Dorpshaven. Eerst vliegen de scouts over naar de volgende speltak. Dit gaat gepaard met de nodige natte pakken. Daaromheen zijn er diverse activiteiten. Om 11:00 uur start een supergek spel (Crazy 88).

Zeilwedstrijden, 15 en 16 september

Aansluitend vindt ook het startsein plaats voor de regionale zeilwedstrijden van de waterscouts. Tijdens dit weekend wordt gestreden om de felbegeerde startbewijzen voor de landelijke zeilwedstrijden die twee weken later plaatsvinden in Harderwijk.

Er worden in het weekend zo’n 250 scouts verwacht en ongeveer 30 lelievletten nemen deel aan de wedstrijden. De haven zal daarom ook goed gevuld zijn met wachtschepen, slepers en lelievletten. Op de kade is ook van alles te beleven; er zijn diverse sport- en spelactiviteiten.

 

Iedereen welkom!

Kortom: het belooft een feestelijk weekend te worden rond de dorpshaven van Numansdorp. Iedereen is van harte welkom!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren