Slechte competitiestart FC Binnenmaas

HOOGVLIET – FC Binnenmaas heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In Hoogvliet werd er tegen Rijnmond Hoogvliet Sport met 4-2 verloren. Waar Binnenmaas heel veel moeite had om kansen te benutten, had Rijnmond HS dat niet.

Vanaf de aftrap nam Binnenmaas het initiatief. Dit resulteerde na enkele minuten  al in een kans voor Riccardo Wijsbroek, deze stuitte echter op keeper van Rijnmond HS, Arjan Jongerius. Na ongeveer een kwartier belandde een voorzet van Richard v.d. Wilt voor de voeten van Kevin Kuijer, ook zijn schot werd gekeerd door Jongerius. In de 19e minuut was het dan wel raak, een voorzet van Kevin Kuijer werd door Riccardo Wijsbroek binnengeschoten, 0-1. Zeven minuten later was het Collin Goud, die geheel vrijstaand met een kopbal de gelijkmaker maakte. Vlak daarna had Riccardo Wijsbroek de kans om Binnenmaas weer op voorsprong te brengen, maar weer was het keeper Jongerius die dit voorkwam. Na 38 minuten was het de geheel vrijstaande Lorenzo Kranenburg die de 2-1 voor Rijnmond HS op het scorebord bracht. Twee minuten later werd het nog erger en scoorde Christian Fontes de Mello 3-1 voor Rijnmond HS. Nog voor rust had Riccardo Wijsbroek Binnenmaas terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar wederom was keeper Jongerius een sta in de weg.

Na rust ging Binnenmaas met volle moed op zoek naar doelpunten. Een schot van Sven Post ging nog net naast. Maar na ongeveer 10 minuten kwam Binnenmaas dan toch tot scoren. Een voorzet van Sven Post werd door Kevin Kuijer fraai binnengekopt, 2-3 Drie minuten later had het al 3-3 kunnen zijn. Een schot van Riccardo Wijsbroek ging net over het doel van Rijnmond HS. Halverwege de 2e helft kreeg Binnenmaas wederom een kans om 3-3 te maken. Michael Mathilda bracht zichzelf na een mooie actie in scoringspositie, helaas vergat hij af te ronden. In de laatste 10 minuten zette Binnenmaas nog alles op alles, kreeg nog een aantal goede kansen op 3-3, deze werden echter niet benut. Aan de andere kant werd het in de extra tijd vanuit een counter nog 4-2. Dit was tevens de einduitslag.

Volgende week zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen Pernis.