Slechte competitiestart Strijen

Na een indrukwekkende 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden op 80-jarige leeftijd van vrijwilliger Adrie van Bruggen – ooit speelden zijn 3 zoons Henny, Rene en Alwin tegelijk in Strijen 1 – startte de Strijense Technische Unie – equipe heel slap aan de wedstrijd en keken ze apathisch toe hoe Julian Rook via de rechtervleugel vrij op mocht stomen en voorstopper Kevin Kriek de bal achter keeper Sem Kerkhoff mocht werken. Vervolgens bleven de kanaries achter de feiten aanlopen en moesten zij toezien toen op slag van rust Ingmar Burema na een scherpe voorzet gemakkelijk de 2-0 aantekende.

Na de rust stond het al snel 3-0 door Mick Veldhoen vanaf de rand van het strafschopgebied met een in de hoek geplaatst schot. In de 50e minuut wist Strijen naderbij te kruipen. Na een snelle rush van Dion van Kralingen bood hij Colin van den Berg de gelegenheid 3-1 aan te tekenen en vlak hierna was Niels Konijnenburg vlakbij de aansluitingstreffer; keeper Bas Haasnoot verijdelde de poging terwijl aan de andere kant keeper Sem Kerkhoff de doorgebroken Timme van ’t Hof van scoren afhield. In de 80e minuut bloeide er hoop in de Strijense harten toen Pascal Burger na een scrimmage 3-2 aantekende, maar de slimme Laurens Visser wist in de tegenstoot 4-2 binnen te werken. Na een snelle aanval via Alwin van der Werff leek Mark Stam wederom Strijen dichterbij Spirit te krijgen, maar zijn inzet werd door een verdediger nog van de lijn gegleden, waarna Ingmar Burema voor het slotakkoord tekende en 5-2 op het scorebord bracht.

A.s. zaterdag komt het uit de 1e klasse gedegradeerde Nieuwenhoorn op bezoek aan de Strijense Sportlaan; de aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.