Leerlingen de Boomgaard onderwijzen leerlingen op de ‘Europese Dag van de Talen’

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Mijnsheerenland – De Raad van Europa heeft 26 september ingesteld als de ‘Europese Dag van de Talen’. Op deze dag staat de taaldiversiteit van Europa en het leren van talen centraal. Eén van de activiteiten om aandacht te besteden aan ‘vreemde talen’ zijn mini-lessen van middelbare scholieren op een basisschool.

Op openbare basisschool De Boomgaard stond op deze dag een aantal oud-leerlingen goed voorbereid klaar om aan groep 7 en groep 8 een gastles te geven over een vreemde taal.
Stein, Rosa en Carmen namen groep 7 mee in mini-lessen Engels en Frans. De les Engels hadden ze met een digitale quiz wat moeilijker gemaakt. Tenslotte wordt er op De Boomgaard al vanaf de kleuters Engels gegeven door een vakleerkracht; ze kunnen dus wel wat meer aan. 
Josephine nam groep 8 onder haar hoede met een lesje Chinees. Dat was een mooie uitdaging voor de kinderen. Het zweet stond op de voorhoofden bij het oefenen met Chinese karakters!

 

Waarom de aandacht richten op de culturele en taalkundige diversiteit in Europa? Het zal niet bij iedereen bekend zijn dat er ruim 200 Europese talen worden gesproken op ons continent, waaronder 24 officiële EU-talen. Het is een mooie kans om mensen van alle leeftijden aan te moedigen talen te leren. Wie meer talen spreekt, komt tenslotte eerder met anderen in contact, vindt sneller werk en kan een bedrijf makkelijker helpen groeien.

Er vinden in heel het land activiteiten plaats om dit thema onder de aandacht te brengen. Het tweetalig voortgezet onderwijs in Oud-Beijerland heeft bijvoorbeeld het project ‘Leerlingen onderwijzen leerlingen’ opgezet. Vanuit dat project kwamen Stein, Rosa en Carmen hun mini-les geven. De kinderen van De Boomgaard genoten ervan en de school vind het belangrijk hier de ruimte voor te geven. Deze leerlingen zijn tenslotte de Europeanen van de toekomst!

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren