Convenant ‘Veilig in en om de scholen voortgezet onderwijs Hoeksche Waard’ ondertekend

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Tijdens een bijeenkomst is het convenant ‘Veilig in en om de scholen voortgezet onderwijs Hoeksche Waard’ officieel ondertekend.

Een veilige schoolomgeving is een voorwaarde voor een optimale ontwikkeling van ieder kind en iedere jongeren. De scholen zijn als eerste verantwoordelijk voor een veilig schoolklimaat, echter de scholen staan er niet alleen voor.
Vandaar dat het convenant samenwerkingsafspraken bevat over de verantwoordelijkheden op het gebied van schoolveiligheid tussen de scholen binnen het voortgezet onderwijs, politie en gemeenten.

Namens gemeenten Oud-Beijerland en Cromstrijen ondertekenden achtereenvolgens locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda en burgemeester Jan Luteijn. Namens de scholen zetten rector Rebecca Valkenborg (Hoeksch Lyceum), rector Harry Verschoor (CSG Willem van Oranje), directeur Rianne Koole (Actief College) en teamleider onderwijs Eric de Bruijn (Wellantcollege Klaaswaal) hun handtekening. De politionele handtekening van teamchef Julia Dekker (basisteam Hoeksche Waard) maakt de lijst compleet.

Met het ondertekenen van dit convenant geven de betrokken partijen aan dat zij gezamenlijke verantwoordelijkheid en het belang erkennen. Hierdoor is het mogelijk om tijdig in te spelen op onveilige situaties en snel actie te ondernemen om escalatie te voorkomen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren