Animal Rights gaat vanuit Strijen demonstreren tegen de jacht

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Op zaterdag 20 oktober 2018 organiseert Animal Rights een demonstratie tegen de opening van het jachtseizoen vanaf de startlocatie bij het Gemeentehuis in Strijen. De gemeente en politie treffen voorbereidingen om de actie in goede banen te leiden.

Jessica Smit, Animal Rights: “Wilde dieren worden aan flarden geschoten voor het amusement van een kleine groep jagers. Het is onbegrijpelijk dat de plezierjacht in Nederland is toegestaan. De demonstratie zal plaatsvinden op bekend terrein: de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. We gaan een duidelijk statement maken tegen deze meedogenloze hobby.”

PLEZIERJACHT OF HOBBYJACHT
In Nederland zijn er vijf diersoorten die in het jachtseizoen bejaagd mogen worden. Dit zijn hazen, konijnen, fazanten, houtduiven en wilde eenden. Het jachtseizoen begint midden augustus met de jacht op de wilde eend en het konijn. Vanaf 15 oktober mag er gejaagd worden op fazant, haas en houtduif.

Jessica Smit: “In 2016 hebben alleen al in de provincie Zuid-Holland 66.106 dieren de plezierjacht niet overleefd.”

ACTIE
Kom allemaal op zaterdag 20 oktober om 13:00 uur naar onze demonstratie tegen de plezierjacht in Nederland! Verdere details worden later bekend gemaakt.

Stichting Fauna4Life en de Partij voor de Dieren hebben zich inmiddels aangesloten.

LET OP
– Gebruik je verstand, je vertegenwoordigt de dieren, Animal Rights en de andere aangesloten organisaties.
– Luister naar de aanwijzingen van de organisatie en politiediensten.
– We verwachten van elke deelnemer dat hij of zij zich houdt aan onze richtlijnen. Zo zijn wij tegen alle vormen van geweld, uitbuiting en discriminatie van mens en dier.

  • Je mag eigen spandoeken en/of borden meenemen.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren