Extra kosten verbouwing Gemeentehuis Binnenmaas Onverteerbaar voor PvdA Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Het gemeentehuis van Binnenmaas wordt naast een servicepunt ook de plek waar de ambtenaren voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard zich zullen vestigen.

Binnenmaas – Het is veel verstandiger om een beslissing over de huisvesting van ambtenaren en bestuur van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard over te laten aan de nieuwe gemeenteraad. Dit zegt PvdA Binnenmaas Fractie voorzitter Piet Westdijk De PvdA in Binnenmaas was al gekant tegen een investering van twee miljoen euro in de uitbreiding van het huidige gemeentehuis in Binnenmaas met een aantal Portakabins. Maar, nu blijkt dat het nodig is die Portakabins te onderheien moet een nog groter bedrag beschikbaar worden gesteld.

De PvdA in Binnenmaas vindt dat die uitbreiding al niet te verkopen was aan de inwoners en deze nog onbekende meerkosten voor een paalfundering waarmee geen rekening was gehouden maakt het onverteerbaar’’, aldus Westdijk. Naar zijn mening gaat het om een tijdelijke voorziening die geen winst zal opleveren. Volgens Westdijk is het veel verstandiger om een derde bestaand gemeentehuis in gebruik te nemen. ,,Er is geen enkele noodzaak om alle ambtenaren op één locatie te huisvesten.

Er zijn ook gemeenten, zoals Molenwaard, waar helemaal is afgezien van de bouw van een centraal en duur gemeentehuis. De nieuwe gemeenteraad moet beslissen over hoe de werkwijze op langere termijn zal zijn. We moeten nu geen kostbaar voorschot nemen op een mogelijk heel ander idee voor de definitieve huisvesting.’’

Het stoort de PvdA in Binnenmaas ook dat de besluitvorming over deze ingrijpende voorziening loopt via diverse stuurgroepen en klankbordgroepen. ,,Een besluit hoort te worden genomen door de politiek. Tot dusver zijn vier van de vijf gemeenteraden niet betrokken bij het proces over de huisvesting’’, aldus Binnenmaas Fractievoorzitter Westdijk.

Het is de bedoeling dat het bestuurlijke centrum van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard wordt ondergebracht in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Het gemeentehuis van Binnenmaas in Maasdam is aangewezen als (tijdelijk) ambtelijk centrum. De aanpassingen die daarvoor nodig zijn bedragen ruim twee miljoen euro.

Piet Westdijk: ,,Er is verder nog niets bekend over de bestemming van de gemeentehuizen in
Cromstrijen en Korendijk, maar wel wordt op twee plekken veel geld uitgegeven voor aanpassingen. Naar zijn mening is er sprake van onverdedigbare verspilling die zich goeddeels onttrekt aan politieke besluitvorming in de vijf gemeenten die samengaan.’’

Als de plannen desondanks doorgaan zoals wordt voorgesteld, vindt Westdijk dat de huisvesting in de gemeentehuizen in Oud-Beijerland en Binnenmaas voor een lange periode vast moet liggen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren