Leerlingen van Het Driespan niet in November maar nu al naar de stembus

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PUTTERSHOEK – Regelmatig komen de gemeentelijke verkiezingen voor de gemeente Hoeksche Waard ter sprake in de klassen op Obs Het Driespan. Op deze basisschool in Puttershoek zijn namelijk ook verkiezingen uitgeschreven.

Op Het Driespan werd echter niet gewacht tot november om naar de stembus te gaan. Op vrijdag 5 oktober konden leerlingen van de groepen 6 t/m 8 hun stem uitbrengen op de kandidaten voor de leerlingenraad.

Na het voeren van een verkiezingscampagne met debatteren, posters en speeches was het afgelopen vrijdag zover. Alle leerlingen in de bovenbouwgroepen ontvingen een stembiljet waarop zij met rood potlood in een stemhokje hun voorkeurstem konden uitbrengen. De uitgebrachte stemmen werden in een echte stembus van de gemeente Binnenmaas gedaan.

Het Driespan is ‘een vreedzame school’ er wordt onder andere veel aandacht besteed aan normen en waarden en burgerschap en democratie.

“Op Het Driespan hebben alle leerlingen een stem,” aldus directeur Albert Boele, “Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren over onze democratische samenleving en dat je met elkaar mooie afspraken kunt maken.”

Nog dezelfde middag waren alle stemmen geteld, waardoor de leden van de commissie de winnaars in de klassen bekend konden maken. De kersverse leerlingraadsleden zullen binnenkort hun klas gaan vertegenwoordigen bij vergaderingen over belangrijke schoolzaken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren