Overtuigende overwinning Binnenmaas op OVV

4 Min Read

Maasdam – Afgelopen zaterdag heeft FC Binnenmaas op de Lange Weide in Maasdam OVV met 2-0 verslagen. Voor de supporters van Binnenmaas was het genieten. Zij kregen een aantrekkelijk spelend Binnenmaas te zien, dat volop kansen creëerde.

Het begin van Binnenmaas was nog niet zo sterk, maar naar mate de wedstrijd vorderde groeide Binnenmaas in de wedstrijd en werd het duidelijk de bovenliggende partij. In het begin kreeg OVV nog een tweetal kleine kansjes. Daartegenover stond dat OVV in de 7e minuut goed wegkwamtoen een overtreding in het strafschopgebied op Daan Leggedoor niet werd bestraft met een penalty. In de 11e minuut kreeg Binnenmaas zijn eerste kans, een kopbal van Michael Mathilda ging net over het doel van OVV. Even later werd een schot van Michael Mathilda gered door de keeper. De druk op OVV werd inmiddels steeds groter. In de 23e minuut was het dan ook zover, een voorzet van Maurice de Boer werd door Daan Leggedoor doorgekopt naar Michael Mathilda die met het hoofd 1-0 scoorde. Een paar minuten later ging een schot van Daan Leggedoor, nadat het geblokt werd net naast. Weer even later ging een voorzet van Jannick van der Laan net over het hoofd van de geheel vrijstaande Daan Leggedoor. In de 34eminuut belandde een kopbal van Maurice de Boer in de handen van de keeper. In de 43e minuut kreeg Sven Post nog een kans en in de 44e minuut Daan Leggedoor. Beide Kansen werden gered door de keeper. Hierdoor stond het met rust 1-0. Dit had gezien het aantal kansen wel iets meer mogen zijn.

Na rust ging Binnenmaas door waar het in de eerste helft mee geëindigd was, initiatief nemen en kansen creëren. Na 2 minuten onderschepte Daan Leggedoor in de verdediging van OVV de bal, de kans die daaruit volgde ging net naast. Een minuut later een snel opgezette aanval van Binnenmaas. Maurice de Boer speelde de bal op Jannick van der Laan, die vervolgens Daan Leggedoor bereikte. Zijn schot werd echter op formidabele wijze door de keeper van OVV gered. In de 49e minuut kreeg Binnenmaas al zijn 3e kans van de 2e helft.Ditmaal was het echter wel raak. Op aangeven van Jannick van der Laan scoorde Sven Post 2-0. Vervolgens kreeg Binnenmaas nog een drietal kansen. Een schot van Maurice de Boer ging net naast. Ook de kansen van Daan Leggedoor en Michael Mathilda troffen geen doel. Na ongeveer een kwartier kreeg OVV de kans om 2-1 te maken. Dit werd echter met een schitterende redding door Thijs Botterhuis voorkomen. Even later ging een schot van OVV net over. Dit waren de enige 2 wapenfeiten van OVV in de 2e helft. Daarna waren de kansen weer voor Binnenmaas. In de 66e minuut een schot van Jannick van der Laan, net over. In de 69e minuut een schot van Riccardo Wijsbroek, ook net over. In de 72e minuut een kans van Riccardo Wijsbroek, net naast. In de 73e minuut werd een inzet van Riccardo Wijsbroek geblokt. In dezelfde minuut een kopbal van Richard van der Wilt, gered door keeper. In de 78eminuut een schot van Sven Post, ook gered door de keeper. In de 80e minuut wederom een redding van de keeper, nu op een schot van Jannick van der Laan. In de 86e minuut een kans van Riccardo Wijsbroek, net naast. In dezelfde minuut een schot van Jannick van der Laan, net naast. Doordat er verder niet meer gescoord werd eindigde de wedstrijd in een verdiende 2-0 overwinning voor Binnenmaas.

Binnenmaas staat met 6 punten gedeeld 2e. ’s Gravendeel staat bovenaan met 9 punten.

Volgende week speelt FC Binnenmaas uit tegen Rozenburg, dat net als Binnenmaas gedeeld 2e staat.