Verkiezingsprogramma en kandidatenlijst VVD Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Hoeksche Waard – Het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadverkiezing op 21 november 2018 van de VVD Hoeksche Waard is nu beschikbaar.

 

Verkiezingsprogramma

De Hoeksche Waard is een prachtig gebied om te wonen, werken, recreëren, ondernemen en te genieten. Om deze kenmerken in de toekomst te behouden staan we voor grote uitdagingen zoals goede bereikbaarheid, veilige woonomgeving, een gebied waarin ondernemers ruimte krijgen om te ondernemen, betaalbare zorg en vooral meer woningen. Extra woningen zijn nodig voor senioren en jongeren, die in de Hoeksche Waard willen blijven wonen, en om jong en oud van buitenaf aan te trekken. Jonge gezinnen zijn hard nodig om de verwachte afname van de beroepsbevolking en toenemende vergrijzing het hoofd te bieden en om voorzieningen in stand te houden.

De VVD Hoeksche Waard staat voor:

  • Een gemeente waar het prima en veilig wonen is;
  • Een gemeente die goed bereikbaar is;
  • Een gemeente waar ruimte is voor ondernemers, agrariërs en toeristen;
  • Een gemeente waarin iedereen meedoet;
  • Een gemeente die er is voor haar inwoners.

 En uiteraard tegen de laagst mogelijke lasten. Klik hier voor ons verkiezingsprogramma 

Kandidatenlijst

De VVD brengt een mix van kennis en ervaring en nieuw bloed vanuit de oude gemeenten bij elkaar. De toptien telt 4 vrouwen en 6 mannen, een combinatie van 7 ervaren en 3 nieuwe kandidaten, die verdeeld zijn over alle bestaande gemeenten in de Hoeksche Waard.

Arnold de Man, de huidige fractievoorzitter van de VVD in Strijen, is tijdens de ledenvergadering in april al unaniem benoemd tot lijsttrekker en voert daarom de lijst aan van 29 kandidaten, die verkiesbaar zijn voor de gemeenteraad van de nieuw te vormen gemeente Hoeksche Waard.

Achter De Man staat de huidige fractievoorzitter uit Korendijk, Marijke Boersma op 2. De derde plaats wordt ingenomen door Léon Niemantsverdriet; momenteel fractievoorzitter in Binnenmaas. Op plaats 4 en 5 staan 2 nieuwkomers: Odila Sibrijns uit Numansdorp en Ronald Schoffelmeer uit Oud-Beijerland. Léon Hoek, huidig raadslid uit Korendijk volgt op plaats 6. Gert-Jan Stapper, ervaren steun van de Oud-Beijerlandse fractie neemt plaats 7 in. Op plaats 8 staat nieuwkomer Barbara de Jong vanuit gemeente Binnenmaas. De huidige wethouder van Cromstrijen, Hans Flieringa is de kandidaat op nummer 9. Conny Verbaas, huidige fractievoorzitter in Oud-Beijerland en tevens oud-wethouder komt terug op plaats 10.

Klik hier voor onze totale kandidatenlijst


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren