Nieuw multifunctioneel gebouw voor school, buurtwerk en kinderopvang in Mookhoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJEN – Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Strijen stelt voor om een kleinschalig multifunctioneel gebouw in Mookhoek te realiseren, waarin de basisschool, buurt- en verenigingswerk en kinderopvang een plek krijgen.

Zowel het pand van basisschool Het Talent (voormalige obs De Boemerang) als het naastgelegen verenigingsgebouw zijn – gezien de bouwkundige staat – aan grondige renovatie toe. In de afgelopen maanden heeft gemeente Strijen daarom onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van zowel renovatie, nieuwbouw op de huidige locatie, alsook een samenvoeging met het buurthuis in Schenkeldijk.

Het College heeft het scenario waarbij een nieuw kleinschalig multifunctioneel gebouw wordt gerealiseerd op de huidige locatie, aangewezen als voorkeursscenario. In dit gebouw moeten de school, het buurt- en verenigingswerk en kinderopvang worden gehuisvest. Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat dit scenario het beste scoort op kwaliteit en functionaliteit, maatschappelijke meerwaarde en draagvlak. Bovendien gelden van de drie onderzochte opties voor dit scenario de laagste gemiddelde kosten voor gemeente, schoolbestuur en verenigingen.

Vervolg
In november wordt aan de gemeenteraad van Strijen voorgesteld om in te stemmen met het onderzoeksrapport en het aanwijzen van dit voorkeursscenario. Omdat voor het uitvoeren van de plannen budget nodig is, moet het voorstel begin 2019 aan de nieuwe gemeenteraad van de nieuw te vormen gemeente Hoeksche Waard voorgelegd worden. Het betreft nu dan ook een richtinggevende uitspraak onder voorbehoud van instemming en het beschikbaar stellen van budget door de nieuwe gemeenteraad.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren