De Barendrechtse brug: een legendarische oeververbinding

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

s’-Gravendeel– De Barendrechtse brug: een legendarische oeververbinding, die bijna honderd jaar lang ons eiland aan de rest van Holland knoopte. En het eeuwige Moordenaartje, dat er overheen reed. Op 8 november wordt in De Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging ‘s-Gravendeel een boeiende presentatie gehouden over de brug en het oude trammetje. Het traject, de reizigers, de Barendrechtse brug en het landleven in de Hoeksche Waard komen weer even tot leven.

Hoe zag de Hoeksche Waard eruit voor de oorlog? Wie reisden er over het de Barendrechtse brug? En hoe was het openbaar vervoer geregeld? We zien open landschappen, provinciale wegen en pontjes, reizigers met weekendtassen en vergeten tramtracés. En we horen spannende verhalen over de brug, de rivier en haar oevers.

Oudere Hoeksche Waarders kunnen het zich ongetwijfeld herinneren. Sprekers op deze avond zijn Peter Pot – historisch expert bij de Historische Vereniging ’s-Gravendeel – en Joop Tuk, die de oude filmbeelden van het Moordenaartje bewerkte. Een avond vol herkenning!

Bibliotheek ’s-Gravendeel, (Weegje 1 G 3295 CT ’s-Gravendeel) op donderdagavond 8 november 19.30 tot 21.30. Toegang € 6 of € 3 met de bibliotheekpas. Graag vooraf aanmelden via www.debhw.nlof bij de balie in de Bibliotheek Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren