Strijen onderuit tegen SVS

Capelle aan de IJssel – Vanaf het begin van de wedstrijd liep de Strijense Technische Unie equipe achter de feiten aan in Capelle aan de IJssel.

Slap begonnen mocht in de 3e minuut Raymon Lingen de 1-0 aantekenen en in het vervolg dachten de Strijenaren op de automatische piloot de gelijkmaker wel aan te kunnen tekenen. Echter het tempo lag te laag en de inzet was te weinig om de in zijn strafschopgebed heersende keeper Bart de Keijzer te verontrusten. In de 31e minuut werd het zelfs nog 2-0 toen de verdedigers niet bij de les waren en Bob Sonneveld de grabbelende keeper Natoe dos Santos verschalkte.

Na de rust pakte Strijen de zaken energieker aan en werd getracht de bakens te verzetten, maar wederom onachtzaamheid in de defensie veroorzaakte de 3-0 achterstand toen Chris van der Graaf vrij op mocht stomen naar het Strijense doel en koelbloedig de trekker overhaalde. De mooiste aanval van de middag zorgde voor de Strijense tegentreffer; Dion van Kralingen liet zijn tegenstander de hielen zien en zette de ingevallen Karam Bensedjed vrij voor Bart de Keijzer, die aansluitend de bal langs zich in het doel zag verdwijnen. Nadat Bob Sonneveld mocht geen douchenin de 65e minuut na een fikse overtreding en vervolgens aanmerkingen aan het adres van scheidsrechter Korbee uit Hoofddorp dachten de Strijenaren het karwei toch nog te kunnen klaren maar vervielen zij in de oude fout om de zakenveel te gemakkelijk op te vatten en was Yannick de Lely namens SVS nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet ketste van de lat terug in het veld. Na het vernemen van de andere uitslagen is Strijen na 2 overwinningen weer met beide voeten op aarde gezet en kruipen de ploegen in de onderste regionen weer naar elkaar toe.

A.s. zaterdag is Strijen vrij van competitieverlichtingen; op 17 november spelen ze thuis tegen Zuidland.