Zondagavondmuziek met Fluit en Orgel in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Imre Rolleman - Foto Hans van der Woerd

Mijnsheerenland –  Op zondag 11 november om 19.00 uur organiseert Musica Laurentius weer een vesper in de serie zondagavondmuziek in de Laurentiuskerk. In oktober werd een zeer succesvolle start gemaakt met dit maandelijks terugkerende fenomeen (iedere 2ezondag van de maand). Er klonk een indrukwekkende cantate van Johann Sebastian Bach, die gloedvol werd vertolkt door een dubbelkwartet.

Op zondag 11 november is te gast fluitist Imre Rolleman. Imre studeerde cum laude af aan het conservatorium van Rotterdam en won prijzen op diverse prestigieuze concoursen. Hij is actief als fluitdocent en speelt daarnaast in het kamermuziekensemble De Bezetting Speelt.
Samen met organist Rien Donkersloot vertolkt hij muziek van Johann Sebastian Bach, Georg Frederic Handel en Joseph Gabriel Rheinberger.

Er zullen niet alleen werken klinken voor fluit en orgel, maar ook een aantal werken voor fluitsolo;Bachs zoon Carl Philip Emanuel schreef een prachtige sonate voor fluitsolo. Dit werk doet het uitstekend in de akoestiek van de Laurentiuskerk. Van Georg Frederic Handel klinkt diens prachtige, 4-delige sonate in C groot. De dienst wordt besloten met een werk van de romanticus Joseph Gabriel Rheinberger; van hem klinkt “Abendlied”, een werk geschreven voor orgel en viool, maar ditmaal uitgevoerd in een bewerking voor fluit.

Naast muziek voor orgel en fluit zijn er schriftlezingen en begeleidt organist Rien Donkersloot de gemeentezang. Voorganger is Ds. W.H. Hendriks.

De dienst begint om 19.00 uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.
Na afloop is er koffie en thee in het koor van de kerk.

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren