High Tea voor de mantelzorgers in de Hoeksche Waard!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Op 10 november was de Dag van de Mantelzorg. In heel het land wordt aandacht aan besteed aan de Mantelzorger! In de Hoeksche Waard organiseerde de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligers-ondersteuning van MEE Zuid-Hollandse Eilanden samen met Zorgwaard een gezellige middag voor alle mantelzorgers.

De Dag van de mantelzorg werd op twee plaatsen met een identiek programma gevierd. Op 3 november werd de Dag van de Mantelzorg gevierd in Streona in Strijen en op 10 november in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Deze viering komt jaarlijks terug en is qua deelnemersaantal de afgelopen tien jaar enorm gegroeid van 80 naar bijna 400 deelnemers!

Op 3 november was de aftrap in Streona. Wethouder Paulien Tanja stak in haar welkomstwoord alle aanwezigen een hart onder de riem. Daarna kon men genieten van een heerlijke High Tea met ‘alles erop en eraan’. De aansluitende workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ zorgde voor een ontspannen sfeer. De workshop was toegespitst op mantelzorgondersteuning, de mantelzorgers knikten dan ook regelmatig van herkenning. Gitarist Door Visser zorgde voor fijne achtergrondmuziek. Iedereen genoot zichtbaar. Tijdens de High Tea konden de aanwezigen nog een verwenmomentje  winnen, variërend van een restaurant bon tot een massagebon. Dit in het kader van het landelijke thema: Verras de mantelzorger! Hiervoor was er een royale gift van de Vrienden van Zorgwaard bestemd en hebben vele ondernemers uit de Hoeksche Waard een bijdrage  geleverd door het schenken van een waardebon.

Een week later was het de beurt aan Zuid-Beijerland waar iedereen welkom was in de Eendrachtshoeve. Sonja Staring van MEE heeft een gedicht geschreven en voorgedragen aan de aanwezigen. Daarna sprak wethouder Paul Boogaard en reikte hij vijf keer een Blijk van Waardering uit. Ook hier waren heerlijke lekkernijen en een workshop van ‘Klein geluk voor de mantelzorger’. Ook in Zuid-Beijerland  konden zij de verassingen zoals de workshop, de muziek en de bonnen voor de verwenmomentje  zeer waarderen!  


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren