De Lange zorgt voor overwinning Zinkwegse Boys

3 Min Read

Na een snelle 0-1 achterstand vanaf de strafschopstip wist Zinkwegse Boys thuis tegen TransvaliaZW alsnog met 2-1 te winnen. Het was, na een 1-1 ruststand, Justin de Lange die in de 2e helft de winnende treffer aan wist te tekenen.

De wedstrijd was krap 6 minuten oud toen een Transvaliaan voor het eerst op de Zinkweghelft doorbrak en gevloerd werd binnen de 16 meter. De toegekende strafschop werd koel benut en het stond 0-1. Het was Mees Lebbink die de schade echter vrij vlot weer wist te repareren. John Ackon brak door maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. De rebound was echter voor Lebbink die hard laag afwerkte, 1-1. Hierna waren er wat kansen over en weer. Van Zinkwegkant via Justin de Lange, John Ackon en Mees Lebbink maar het doel werd steeds net gemist. Ook de tegenstander liet zien een scherpe counter in huis te hebben en halverwege de 1e helft kregen ze hun beste kans maar de spits mikte naast.

In de 2e helft duurde het tot de 58e minuut voordat er serieus doelgevaar was. Mees Lebbink van ZWB sneed knap langs wat tegenstanders maar legde net te hard af op Justin de Lange om de bal te kunnen controleren. Ook hierna was er een goeie kans voor Lebbink die uit een pass van Ronald van Ruiven net naast mikte. In de 69e minuut was het wel raak. Wederom was het Lebbink die zich de 16 meter in knokte en met een halve omhaal de bal bij de 2e paal bracht. Hier was het Justin de Lange die een flinke duw in zijn rug kreeg maar alsnog overeind bleef en gelanceerd op volle snelheid de bal spijkerhard in het dak van het doel joeg, 2-1. Hierna was het de ingevallen Martijn van Zuuren die tot 2 keer toe de wedstrijd op slot had kunnen schieten. Eerst was hij echter te onzelfzuchtig door 1 op 1 met de keeper niet zelf te schieten maar te scherp af te spelen op een nmedespeler en even later mikte hij net naast waardoor het bij een 2-1 overwinning bleef voor Zinkwegse Boys.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.