Eindelijk winst voor NBSVV

3 Min Read

SIMONSHAVEN – Een half jaar heeft NBSVV1 erop moeten wachten: een competitiewedstrijd winnen. Op 21 april won de ploeg voor het laatst, toen van IJVV De Zwervers in de derde klasse. Na vele net-niet-wedstrijden was er eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Simonshaven werd met 2-5 opzij gezet.

Net als in de voorgaande wedstrijden zocht NBSVV vanaf het beginsignaal de aanval. Het eerste kwart van de wedstrijd waren de grootste kansen voor Sjoerd Bestebreur en Pieter Vogelaar nog zonder resultaat. Simonshaven probeerde vooral met lange ballen de voorhoede te bereiken. Een schot net over de lat na een afgeslagen vrije trap was het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg. Halverwege de eerste helft nam NBSVV de leiding. Sjoerd Bestebreur onderschepte de bal in de verdediging van Simonshaven, omspeelde de keeper en schoot beheerst de 0-1 binnen. Het overwicht van NBSVV in het restant van de eerste helft werd onderstreept door kansen van Sander van Hamburg, Pieter Vogelaar, Niels Jacobs en opnieuw Sjoerd Bestebreur, maar nog niet uitgedrukt in doelpunten.

Dat gebeurde wel in de tweede helft. Al snel kwam NBSVV op 0-2, doordat de rebound van een schot tegen de keeper werd binnengeschoten door Jan Pieter Izelaar. Daarna volgden twee kansen voor Simonshaven, maar doelman Mike Barendregt wist zijn doel schoon te houden. Vervolgens aan de andere kant kansen voor Jean-Paul Benard (schot tegen keeper) en Patrick Ridderhof (naast). In de 65e minuut scoorde Simonshaven uit een uitbraak op randje buitenspel de 1-2. NBSVV maakte het zich onnodig lastig door, net als een week eerder, slordig met de kansen om te gaan. Die waren er voor Jan Pieter Izelaar, Niels Jacobs en Guus Smulders, voordat de dik verdiende 1-3 eindelijk viel. Een mooie combinatie tussen Jean-Paul Benard en Niels Jacobs over links kon door Jan Pieter Izelaar worden afgerond. Tien minuten voor tijd scoorde Niels Jacobs kort na elkaar de 1-4 en de 1-5. Eerst uit een strafschop na een overtreding op Guus Smulders en een minuut later op aangeven van diezelfde Smulders. Nonchalance bij NBSVV in de laatste fase zorgde ervoor dat Simonshaven nogmaals tegen wist te scoren, waarmee de eindstand van 2-5 was bereikt. Vijf maal scoren in één wedstrijd, dat voelde lekker. Alleen de zwartkijkers mopperden dat het er tien hadden moeten zijn…