FC Binnenmaas wint van Piershil

PIERSHIL – FC Binnenmaas heeft zaterdag tegen Piershil met 0-7gewonnen. Ondanks deze overwinning was het geen beste wedstrijd.

In de eerste helft koos Binnenmaas te veel de verkeerde oplossingen en ging men te veel voor individueel succes, het speelde te weinig als team. Iets wat het moedige Piershil juistwel deed. Het duurde dan ook tot de 26e minuut voordat Binnenmaas op voorsprong kwam. Vanuit een voorzet van Jannick v.d. Laan kopte Lars Brinkman de 0-1 binnen. Ondanks de voorsprong ging Binnenmaas hierdoor niet beter spelen. Toch wist Binnenmaas voor rust nog te scoren. Nadat een schot van Lars Brinkman via de binnenkant van de lat nog uit het doel bleef, scoorde hij in de 42e minuut wel. Vanuit een voorzet van Michael Mathilda schoot hij de 0-2 binnen. Op slag van rust leek het vanuit een voorzet van Maurice de Boer door Michael Mathilda nog 0-3 te worden. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Ruststand 0-2.

De 2e helft ging Binnenmaas iets beter spelen. Er werd meer als team gevoetbald en men ging niet meer voor individueel succes. In tegenstelling tot de 1e helft waren er ook veel meer kansen, wat ook resulteerde in meer doelpunten. In de 61eminuut was het na een assist van de goed ingevallen Sjoerd v.d. Pers, Michael Mathilda die 0-3 scoorde. In de 70e minuut maakte Lars Brinkman op aangeven van Riccardo Wijsbroek 0-4. Jannick v.d. Laan maakte er in de 75e minuut na een assistvan Richard v.d. Wilt 0-5 van. Drie minuten later maakte Riccardo Wijsbroek er op aangeven van Maurice de Boer 0-6 van. In de 83e minuut zette Michael Mathilda na een assist van Riccardo Wijsbroek de eindstand op het scorebord, 0-7.

Bovenaan is de stand nu als volgt: 1e FC Binnenmaas 24punten, 2e Rozenburg 21 punten, 3e Oud-Beijerland 18 punten, 4e ’s Gravendeel 17 punten, 5e Vierpolders en OVV 15 punten.

Komende zaterdag speelt FC Binnenmaas thuis tegen GHVV’13, aanvang 14.30 uur.