Gastles omgaan met geld voor derdejaars vmbo-leerlingen van het Wellant College

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Leerlingen het Wellant College kregen een gastles over hoe om te gaan met geld - Foto: Werk & Inkomen Hoeksche Waard

Klaaswaal – Hoe kun je goed omgaan met geld? Dat is de centrale vraag in de gastles voor derdejaars vmbo-leerlingen van het Wellant College op maandag 26 november, van Kwadraad, MEE, Welzijn Hoeksche Waard en WIHW.

Ervaringsdeskundige deelt levenslessen

Als onderdeel van de gastles deelt een ervaringsdeskundige die al jong in geldproblemen terechtkwam haar levenslessen over geld, sparen en schulden. De gastles isvoor vijf klassen met jongeren van 14-15 jaar. Zij zijn in de leeftijd dat zij zelf al geld uitgeven aan zaken zoals kleding, uitgaan en telefonie.

Bewustwording aan de hand van voorbeelden

De gastles is gericht op bewustwording van de waarde van geld en het belang van sparen. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden, bijvoorbeeld of de leerlingen weten hoeveel een telefoon  kost en hoelang je daarvoor moet werken en sparen met je bijbaantje. De jongeren leren hoe je verantwoording kunt nemen over je eigen budget en hoe je het beste om kunt gaan met je zakgeld, verjaardaggeld of verdiende loon.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren