John Ackon loodst Zinkwegse Boys langs GSC/ODS.

DORDRECHT – Zinkwegse Boys leverde uit in Dordrecht tegen GSC/ODS een puike collectieve prestatie. Na lang met 10 man gestaan te hebben, wist het team een 1-3 overwinning te boeken. Zinkwegspits John Ackon liet zich gelden door 2 schitterende goals te maken en bovendien de assist op de overige [own] goal af te leveren.

De thuisploeg begon sterk in deze sleutelwedstrijd om de bovenste plaatsen. Bij winst konden de Dordtenaren gelijk komen met de Zinkweg. De voorste 3 zeer behendige spelers van GSC/ODS hadden vooraf aan deze wedstrijd samen al 21 [van de 25] goals gemaakt en dat was te zien want ze wisten elkaar goed te vinden. ZWB-goalie Stephan van Ruiven moest in het eerste kwartier 3 keer een beste kans onschadelijk maken. Hier tegenover stond 1 goede kans van ZWB. John Ackon brak over rechts door maar speelde op het natte gras iets te hard af op de mee opgekomen Mees Lebbink waardoor de kans verkeken was. Zinkwegtrainer Nasser Abdalla zette het hierna achterin iets anders neer en dit werkte. Langzaam zag je de wedstrijd kantelen en Zinkwegse Boys nam het spel in handen. Schoten van Mike Fiere, Jamal Abdalla en Fouad El Ouazizi werden echter richting de thee knap door de keeper gekeerd.

Na rust gelijk een domper voor de Boys. Mike Fiere, die er net weer bij was na 2 wedstrijden schorsing, incasseerde zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Zinkwegse Boys bleef echter goed overeind hierna. In de 58e minuut zette John Ackon een rush in over links en haalde de achterlijn. Hij zette vervolgens scherp voor op de voor de goal geposteerde Mees Lebbink . Een verdediger probeerde echter nog in te grijpen maar gleed het leder achter zijn eigen doelman, 0-1. Hierna veranderde trainer Abdalla met zijn tiental ietwat van tactiek wat 9 minuten later succes op leverde. Jamal Abdalla speelde de bal in 1 keer diep in de loop van John Ackon. Deze sneed vervolgens langs 2 verdedigers en kogelde de bal overtuigend achter de uitkomende keeper. In de 75e minuut een copie van de 2e treffer. Wederom een diepe bal op Ackon en hij rondde het weer schitterend keihard in het dak van het doel af. Met 10 man van 0-0 naar 0-3. Tussendoor kreeg GSC/ODS zeker ook kansen maar de verdediging o.l.v. de uitblinkende laatste man Sander van Hamburg speelde ijzersterk. Nadat de thuisploeg in de slotfase ook met 10 man kwam te staan kwam men nog wel op 1-3 maar de 3 punten gingen mee in de tas naar de Zinkweg.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.