Oervette vogeldag op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Roodborst, Roodborstje (Erithacus rubecula) - Landgoed Boekesteyn, Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Boerderij Brambergen, ?s-Graveland, Gooi en Vechtstreek, s-Gravelandse buitenplaatsen, Noord-Holland, Nederland, Europa

Tijdens de kerstvakantie organiseert Natuurmonumenten op vrijdag 4 januari 2019 de OERRR Vette Vogel Dag op natuureiland Tiengemeten. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar leren die dag hoe je de lekkerste vogelsnacks maakt om zo de vogels de winter door te helpen. Ze toveren een dennenappel op tot snackbar, maken pindaslingers en vetbollen en timmeren een voederhuisje in elkaar. Ook gaan ze met een gids op stap om vogels te spotten. Na afloop mag alles mee naar huis voor de vogels in de tuin of op het balkon.

Programma
Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende vertrektijden met de pont: 11.00 uur of 12.00 uur. Bij grote belangstelling wordt er nog een groep toegevoegd. In Speelnatuur (ongeveer 400 meter vanaf de haven op Tiengemeten) gaan de kinderen zelf, onder begeleiding van Natuurmonumenten, aan de slag. De ouders blijven bij de kinderen, maar hoeven zich niet in te schrijven voor deze activiteit.

OERRR
Vette Vogel Dag valt onder het OERRR-programma: het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar de natuur laat ontdekken. Met OERRR beleef je avonturen die je nooit meer vergeet en ontdek je hoe je de natuur en de dieren kunt helpen.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De excursie begint met de overtocht met de pont om 11.00 uur of 12.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland). Kinderen van OERRR betalen € 4,00, net als kinderen van leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen € 7,00. Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij de kinderen, maar hoeven zich niet aan te melden.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren