In het oude Rabobank gebouw in Oud-Beijerland komen 44 apartementen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Op dinsdag 18 december is door de gemeente Oud-Beijerland en projectontwikkelaar Stebru een anterieure overeenkomst ondertekend voor herontwikkeling van het voormalig Rabobank gebouw aan het Vierwiekenplein. Door het ondertekenen van deze overeenkomst is een start gemaakt met de herontwikkeling van het Vierwiekenplein. De overeenkomst is bedoeld om de ontwikkeling van circa 44 woningen mogelijk te maken in het voormalig Rabobank gebouw.

De overeenkomst, waarin de voorwaarden zijn vastgelegd tussen de partijen, werd ondertekend door Wethouder Piet van Leenen namens de gemeente Oud-Beijerland en Bart van Veenendaal namens Stebru. Projectontwikkelaar Stebru is sinds 2016 eigenaar van het voormalig Rabobank gebouw en verantwoordelijk voor de herontwikkeling van deze locatie. Dit doen zij in afstemming met omwonenden, toekomstige bewoners en de gemeente Oud-Beijerland.

Aantrekkelijke woonlocatie in het centrum

Met de herontwikkeling van de locatie en wijziging van de bestemming naar wonen, wordt tegemoet gekomen aan de vraag naar woningen in en om het centrum van Oud-Beijerland.  Wethouder Piet van Leenen is blij met deze ontwikkeling: ‘de woonfunctie in het centrum is momenteel beperkt, terwijl de vraag naar woningen in en om het centrum sterk aanwezig is. Door de herontwikkeling bieden we een aantrekkelijke woonlocatie voor doelgroepen met een essentiële huisvestingsvraag. Hierdoor werken we ook aan de gewenste doorstroming van eengezinswoningen voor jonge gezinnen.’

Formele start

Met het ondertekenen van een anterieure overeenkomst, kan worden gestart met het uitwerken van details. De anterieure overeenkomst is namelijk de formele start van het project. In de anterieure overeenkomst is onder meer vastgelegd welke afspraken zijn gemaakt over de planologische procedure en de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Meer informatie?

In het nieuwe jaar volgt op de website van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard www.gemeentehw.nl meer informatie over de herontwikkeling op het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.






Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren