In Strijensas is er geen nieuwjaarsduik maar een Uit-Jaars duik

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

STRIJENSAS –  ‘Uitluiden’ is op  zaterdag 29 december het thema van de ‘Uit-jaarsduik’ die samen met Zwemvereniging Strijen wordt georganiseerd op het strandje van Strijensas. Niet alleen luiden we het oude jaar uit, ook sluiten we ‘Van’t jaer is’t geel’ af en nemen we afscheid van de gemeente Strijen. Dat kan allemaal natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan! We nodigen daarom graag iedereen uit om die zaterdag een frisse duik te komen nemen.

Nu zul je misschien denken: brrrrr… maar wij zeggen: zet je eroverheen en néém die duik! Natuurlijk zorgen wij ook voor een lekker kopje warme soep of een broodje worst!

Programma

  • 11:30 uur allemaal aanwezig op het strand
  • 12:00 uur welkomstwoord en startsein door burgemeester Jan Waaijer van gemeente Strijen

Gezellige muziek verzorgd door The Differences drive-in disco

Locatie

Het strandje van Strijensas (Recreatie- en natuurgebied ‘De Oeverlanden’). Je kunt onder andere parkeren op de parkeerplaats tegenover Buitendijk 2.

Kom op tijd

Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je te kunnen omkleden. De duik start om 12:00 uur ’s middags, maar je bent al vanaf 11:30 uur welkom op het strandje van Strijensas.

 
Zorg dat je warm blijft

De Uit-jaarsduik vindt plaats in (open) onverwarmd water. En omdat we de Uit-jaarsduik natuurlijk in het midden van de Hollandse winter organiseren, kan het koud worden! Neem slippers of waterschoenen mee zodat je voeten niet te veel afkoelen tijdens het wachten op het startschot. Wij raden je aan om warme, droge kleding mee te nemen en je gelijk na de duik af te drogen en aan te kleden. Ga pas daarna genieten van een kop warme erwtensoep of een broodje warme worst van slagerij De Jong en Vader. Elke deelnemer ontvangt natuurlijk ook een gele Kerstmuts, zodat je hoofd in ieder geval lekker warm blijft. Wij warmen onszelf op met muziek terwijl we aftellen naar de duik!

 
Ben ik fit genoeg om te duiken?

Net als bij elke fysieke inspanning, is het belangrijk om goed te kijken of je lichaam fit genoeg is om deel te nemen. Dat geldt voor het lopen van bijvoorbeeld een marathon, maar dat geldt ook als je op 29 december in het Hollands Diep duikt. Wat de Uit-jaarsduik leuk maakt, dat is ook wat ervoor zorgt dat je even goed moet nadenken of je lichaam die kou wel aan kan. Twijfel je? Vraag even advies bij je huisarts. Deelname is op eigen risico.

 
Waar moet ik zijn?

De Uit-jaarsduik vindt plaats op het strandje van Strijensas. Wanneer je bij de Buitendijk aankomt, staat aangegeven waar je heen moet. Hou er rekening mee dat je een stukje moet lopen vanaf de parkeerplaats naar het strand.

 
Kan ik me daar omkleden?

Ja, op het strand staan twee tenten waar je je kunt omkleden en waar je je spullen kunt achterlaten wanneer je gaat duiken.

LET OP: Van’t jaer is’t geel is niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal van eigendommen, let dus goed op waar je jouw spullen neerlegt.

 
Zijn er kluisjes aanwezig?

Nee, maar er zijn wel 2 tenten waar je je kunt omkleden. Hier kun je eventueel je spullen achterlaten.

 
Hoe oud moet je zijn om mee te doen?

De Uit-jaarsduik is voor alle leeftijden.

LET OP: Mee duiken is op eigen risico en kinderen onder de 12 jaar hebben een groter risico op onderkoeling..

 
Gaat de duik altijd door? Zo niet, wanneer wordt dat bekend gemaakt?
 

Nee, de duik gaat niet door bij de volgende omstandigheden of een combinatie hiervan: harde wind, sterke stroming, hoge golfslag, koude gevoelstemperatuur (< 10º C).

Dit communiceren we de dag vóór de duik (vrijdag 28 december) op www.vantjaeristgeel.nl en de bijbehorende social mediakanalen, maar check het de dag zelf ook nog voor de zekerheid.

 
Zijn honden toegestaan tijdens de Uit-jaarsduik?

Honden en andere huisdieren zijn tijdens de duik niet toegestaan op het terrein.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.







Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren